promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ennyire sok a magyarok pénze? Döbbenet, mire költünk a legtöbbet karácsonykor
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Kiderült, milyen ajándékra költünk a legtöbbet karácsonykor.

Rohamosan közeledik a karácsony, ilyenkor sokan már bőven benne vannak az ajándékvásárlásban, de vajon mire költenek a legtöbbet a magyarok, és egyáltalán mik az idei kedvencek? A Pepita.hu utánajárt, hogy a magyar emberek milyen ajándékra költenek most leginkább, és bizony nem úgy tűnik, mintha drága lenne minden a boltokban.

Még mielőtt azonban megmutatnánk a listát, nézzük meg, hogy egyáltalán mennyi pénzt, milyen összegben költünk a másikra.

A Pepita.hu közzétett egy kérdőívet, amit nagyjából 15 ezren töltöttek ki; ebből kiderült, hogy a magyar emberek mikorra ütemezték az ajándékok beszerzését, és bizony jó látni, hogy sokan előrelátók voltak.

A válaszadók több mint fele már az őszi hónapokban, közel 44 százalékuk pedig december első két hetében tudja le az egyik legnagyobb energiát felemésztő feladatot. A halogatók táborát mindössze csak 3 százalék képviseli, ők azok, akik az utolsó pillanatokra hagyják a vásárlást. Alig több mint egy százalékban vannak azok, akik már az év elejétől kezdve teljesítik a virtuális vagy fizikai értelemben vett ünnepi beszerzőtúrát; utóbbiak tábora talán növekedni fog a következő évben.

Na, de mennyi ajándékot veszünk?

Nos, a megvásárolt ajándékok mennyisége tekintetében a mérleg nyelve egyértelműen a halmozók felé mutat: a válaszadók háromnegyedének tervei között szerepel több kisebb csomag átadása, ötödük pedig egyetlen nagy meglepetést tervez. A megkérdezettek 4 százaléka viszont egyáltalán nem vesz részt a karácsonyi őrületben. Még meglepőbb adat, hogy az év végi ajándékesőt nem megtakarításokból, hanem legtöbben a szokásos havi költésükből fedezik, és csak a válaszadók 42 százaléka nyúl ilyenkor a malacperselyhez. A válaszok alapján legtöbben 5000 és 20 000 forint között vásárolnak személyenként, míg az 50 000 forint feletti költés a legritkább, alig több mint két százalék. A középmezőnyt erősítik az 5000 forint alatti vásárlások, valamint a 20 000 és 50 000 forint közötti ajándékok.

Ne húzzuk tovább, milyen ajándékokra költünk a legtöbbet?

A Pepita.hu nemrég közzétette a hivatalos adatot: eszerint csak az ő webáruházukból a karácsonyi szezon első hónapjában több mint félmillió terméket rendeltek. A november 1. és december 5. közötti időszak legnépszerűbb termékei között egyaránt megtalálhatók az ünnepi dekorációk (fényfüzérek, műfenyők, egyéb dekorációk), a társas- és fejlesztőjátékok, a babák és plüssállatok, a csocsóasztalok és kiegészítői, valamint a játékkonyhák és játékhangszerek.

A legtöbbet viszont többek között játékkonzolokra és kontrollerekre, kávéfőzőkre, televíziókra, mobiltelefonokra, elektromos járművekre, porszívókra költenek a magyarok.

Természetesen emellett a legvágyottabb karácsonyi ajándékok továbbra is a háziállatok, de az egzotikus utazások, az ékszerek és gyűrűk, vagy például a nagy értékű ajándéktárgyak is előkelő helyen szerepelnek. De kapaszkodjatok meg, lehet elsőre meghökkentő lesz az információ, de tényleg így van, és egyébként semmi szégyellnivaló nincs benne: a szexi fehérneműk és az elemes intim játékok szintén kedveltek a fantáziadús válaszadók között.

Most pedig kíváncsiak vagyunk olvasóinkra is. Ti mennyit költötök karácsonyi ajándékokra, és mikorra ütemezitek a vásárlást? Alább szavazhattok több helyen is!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás