promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
14000 Forintot fizetett egy lángosért a Vörösmarty téri karácsonyi vásárban, külföldi oldalon osztotta meg felháborodott tapasztalatát és mindenki erről beszél most
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Értetlenül állt a levont összeg előtt, külföldi oldalon kért tanácsot hogy mi történhetett. 

Minden év visszatérő eleme a karácsonyi vásárok iránti rajongás és az ottani árképzés miatti háborgás. Ez idén maximumra lett csavarva, de az árusok ki is tettek magukért: soha nem tapasztalható drágaság jellemzi az idei évet, így sokan kétszer is meggondolják, hogy ott egyenek-e. A kínálat egyébként nagyon széles és azt is az árusok számlájára kell írni, hogy aki kóstolta a portékát, az elismerően nyilatkozott róla, tehát ha a zsebünkbe nyúlunk és vásárolunk, akkor csalódás nem fog érni.

Azt is minden évben elmondják, hogy a vásárt főleg a turistáknak tartják, mivel nekik ezek az árak kedvezőnek számítanak, egy londoni, vagy akár francia vásáron ennél jóval magasabb összegeket kell kifizetni.

Irónikus módon most éppen egy amerikai turista osztott meg egy felháborodott hangvételű posztot, amelyhez fotót is mellékelt. Ezt itt tudjátok megnézni. A vásárban vásárolt egy eléggé spéci, kiszuperált lángost, amely nem gyengén volt megpakolva feltétekkel: töltött káposzta, tejföl és hurka is került az olajban sült tésztára. A hangzavarban állítása szerint nem hallotta az árát és már csak fizetés után vette észre, hogy 14 ezer forintja bánta a kulináris kalandozást.

Facebook posztban tette ki egy Budapest tematikájú csoportba a "panaszát", ami inkább volt értetlenség, hogy mégis miért fizetett ennyit?

A magyarázat nem maradt el és ezzel később ki is egészítette a posztját: a lángos amit kikért, összesen három főétel volt, melyek árát összeadva valóban a kifizetett összeg jön ki.

Tartalmazott töltött káposztát, hurkát és a lángost sem épp kispénzért mérik arrafelé, ezért került 14 ezer forintba.

Egyébként azt is leírja a posztjában, hogy a lángos nagyon finom volt, de lehetetlen egy emberként elfogyasztani, így pároknak akár tökéletes választás lehet.

A karácsonyi vásár a Vörösmarty téren és a Bazilikánál is van, ezeket a helyeket érdemes célba venni. Ha pedig úgy döntünk, hogy mégis ennénk valamit, pénztárcabarátabb áron is lehetőségünk van a környékbeli éttermekben fogyasztani.

Itt pedig meg tudtok nézni egy összeállítást, melyet szintén egy turista készített csodás városunkról és a mesebeli karácsonyi hangulatról, ami most a belvárosban uralkodik:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás