promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Már 25 ezer forintból karácsonyozhatunk külföldön: íme néhány nevetségesen olcsó úti cél, amit nem érdemes kihagyni az ünnepi időszakban
Borítókép:  Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Azoknak, akik inkább külföldön töltenék az ünnepi időszakot, most mutatunk néhány igazán pénztárcabarát úti célt.

Bizonyára sokunk fejében felmerült már a gondolat, hogy mi lenne ha a megszokott hazai környezet helyett inkább egy külföldi országban töltsük el az ünnepi időszakot. Egy ilyen karácsonyi kiruccanás remek felüdülés lehet a munkával töltött hónapok után, az emberek nagy százaléka mégsem vág bele a nagy kalandba a legtöbbször azért, mert túl drágának gondolja az utazást ebben az időszakban.

Nos, azoknak akik így gondolják, most van egy jó hírünk, ugyanis nem feltétlenül kell az összes tartalékunkat egy ilyen utazáshoz. Azért pedig, hogy ezt most bebizonyítsuk összeszedtünk néhány pénztárcabarát külföldi úti célt, ahova mindenképp érdemes ellátogatni az ünnepi időszakban.

Varsó

A festői szépségű Varsóba most mindössze 25 ezer forintért eljuthatunk repülővel oda-vissza közvetlenül karácsony előtt, ami igazán kedvező ajánlatnak számít. A lengyel városban a szállások árai hasonlóan alakulnak mint hazánkban, a legolcsóbb szállás az ünnepi időszakban 3-5 ezer forint között mozog éjszakánként, ha pedig nem szeretnénk lemondani a kényelemről sem, akkor napi 10-15 ezer forintért egy igazán konfortos helyen is megszállhatunk.

Varsó átlagárai egy kicsit magasabbak a Magyarországiaknál, de csak nagyjából 0,3 százalékkal. A tömegközlekedés azonban még a budapestinél is olcsóbb, egy utat átszámítva 384 forintért tehetünk meg, ami igen jó ajánlatnak tűnik.

Koppenhága

Dánia fővárosába, Koppenhágába oda-vissza mindössze 24 ezer forintért juthatunk el repülővel az ünnepi időszakban, az igen kiváló ajánlatnak számít. Dániával kapcsolatban mindenképp meg kell jegyezni, hogy az átlagárak jóval magasabbak, nagyjából a duplája a magyarországiaknak, így Varsóhoz képest biztosan jobban ki kell nyitni a pénztárcánkat az ottani kiruccanáshoz, ám a főváros látványosságait elnézve ez talán még így is megérheti.

Szállást egyébként viszonylag olcsón találhatunk Koppenhágában. Még karácsony környékén is napi 5-10 ezer forintért megszállhatunk egy hostelben például.

Berlin

A német fővárosba, Berlinbe az eddigiekhez képest kicsit drágábban 38 ezer forintét fordulhatunk meg karácsony környékén, ám így is megéri szétnézni a lenyűgöző város ünnepi forgatagában. A szállások árai az igényekhez függően 7 és 30 ezer forint között alakulhatnak éjszakánként. Ami pedig az átlagárakat illeti, Berlinben nagyjából 1.66 -  szor kell többet fizetni a mindennapi életért, mint Magyarországon. 

Prága

Szintén jó választás lehet a karácsonyi kikapcsolódáshoz Prága városa. A cseh fővárosba busszal nagyjából 10 ezer forintért, repülővel pedig 38 ezer forintért juthatunk el oda-vissza, az árak pedig szinte teljesen megegyeznek a hazaiakkal. 

Ami a szállásokat illeti, egy kényelmes, külön fürdőszobás szobáért átlagban nagyjából 20-25 ezer forintot kell fizetni éjszakánként.

(Forrás: Skyscanner)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás