promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kiderült a budapesti szellemépület rémületes titka: akasztott ember és rejtélyes felirat borzolta a kedélyeket, az igazság pedig gyomorforgatóan szörnyű
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Tömegek álltak sorban, hogy élőben lássák a kíméletlen kivégzéseket. Te felismered melyik épületről van szó?

Budapest, Magyarország szíve és fővárosa elképesztő történelmi múlttal rendelkezik. Hatalmas, gyönyörű, monumentális épületeink vannak és ha azt mondják műemlék, sokunknak ugyanazok jutnak eszébe: Budai vár, Halászbástya, Parlament, Hősök tere, Vajdahunyad vára, de a listán szereplő kolosszusoknak se szeri, se száma. Nem véletlen, hogy rengeteg turista választja országunkat minden évszakban nyaralásra, vagy városnézésre, hiszen még helyi lakosként is rengeteg újdonságot tud nekünk mutatni a hazánk: rejtett oldalát, mely hol szívbemarkolóan szép és megható, hol jeges rémülettel tölti el az embert, kevesen ismerik.

Most is egy ilyen épületet és annak rémes múltját hoztuk el nektek, melynek történetét valószínűleg kevesen hallottátok. A helyszín a Rákóczi út, ami annyira része a mindennapi útvonalunknak, látképünknek, hogy el sem tudjuk képzelni azt, amikor még nem a hetes busz és a 4-6-os villamos járt arra, hanem több száz emberéletet követelő vesztőhelyet működtettek ott.

Egészen a videó megtekintéséig fogalmam sem volt, hogy az a jellegtelen, üresen magasodó, elhagyatott valami (furcsa belegondolni, de sosem töprengtem rajta, hogy mi is az) ilyen rémséges tetteknek adott otthont.

A Keleti-pályaudvar és a Blaha Lujza tér között elterülő rövidke részen áll egy nagy, kietlen, elhagyatott szellemépület, melyben 1868 és 1888 között több száz embert akasztottak fel és végeztek ki, heti rendszerességgel, méghozzá a Rákóczi út 66. cím alatt. A kivégzéseket egy idő után zártkörűvé tették, mivel akkora tömeg érdeklődött az akasztások iránt, hogy többször zavargás tört ki, a halottak holmijait ellopták, illetve az sem volt ritka, hogy féktelen italozásba és "utcabál" szerű eseménybe csapott át egy-egy ilyen rettenetes alkalom.

Az épület később cukorgyár, majd szikvíz üzem lett, de parkolóként is funkcionált, míg végleg le nem pusztult és beállt a budapesti szellemépületek sorába. Itt joggal használhatjuk ezt a kifejezést, mert ha hiszünk abban, hogy az erőszakos halált halt emberek lelke visszajár kísérteni, akkor nem nehéz kiszámolni, hány felzaklatott szellem bolyonghat a falak között.

Az épületből hotelt szerettek volna kialakítani, ennek látványtervei ki is vannak téve, de ez a beruházás végül nem valósult meg. Nem is csoda, tekintve, hogy egyéb rémes részletek is napvilágot láttak az esettel kapcsolatban: az épület 4. emeletén egyetlen titokzatos felirat olvasható, mely az utcáról, szabad szemmel is tökéletesen látható: Bones, ami magyarul csontokat jelent.

Továbbá a második emeleten nem is olyan régen még egy akasztott ember volt látható (természetes egy bábu), ami szintén elrettentő erővel hathatott az építkezésekre.

A helyet elátkozottnak tartják, sokan a közelébe se mernek menni. Ha kíváncsi vagy pontosan melyik épület ez, akkor ide kattintva nézheted meg videón is a borzasztó szellemtanyát:

Forrás: Kordon Szabolcs - Egy város titkai című könyve

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás