promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Benézett az elhagyatott szeszgyár épületébe, de amit ott talált, attól elakadt a lélegzete
Borítókép:  YouTube
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Olyasmit rejt az elhagyatott, 150 éves szeszgyár épülete, amilyet még soha sem láttunk.

Csodálatos videó került fel az internetre egy már 150 éves épülettel kapcsolatban. Az impozáns szerkezet korábban a híres Festetics család biztokában is volt és Fácánkert szeszgyár néven üzemelt.

Az épületről már rögtön az elején egy igen megdöbbentő tény derül ki: több ezer négyzetméteres padlásán saját csillét működtettek, amivel a helyszínen belüli termélszállítást oldották meg.

A régi szeszgyár rendelkezik saját halastóval, illetve egy igazán régi kovácsműhely is megtalálható a területén, melyben még igazi, korhű eszközök találhatóak meg, valamint budapesti vonatkozása is van a videónak: a pincében lévő öntöttvas oszlopok ugyanolyanok, mint amilyen a kisföldalattinál található.

Idegenvezetőnk Csorba Dániel lesz, aki nagy szenvedéllyel mesél a régi épület sajátosságairól.

Megtudhatjuk például, hogy az épület népszerű esküvői helyszín, de sok meditatív programnak is otthont ad a régi szeszgyár, valamint hálóhelyiségek is ki vannak benne alakítva. Meseszerű helyszín ez annak, aki esetleg itt mondaná ki a boldogító igent.

Az épület alatt egy 300 négyzetméteres pince húzódik, melyet régebben tárolásra használtak.

Korábban állattartásra is használták a birtokot, azonban ezt a tevékenységet az 1960-as évek alatt abbahagyták. A birtok egyik dísze a 45 méter magas gyárkémény, amely már majdnem 150 éve magasodik méltóságteljesen a terület fölé.

Itt nézhetitek meg a teljesen videót, rengeteg érdekességgel (direkt nem lőttem le mindet a cikkben), szóval nézzétek végig, szuperinformatív anyag:

Nektek van hasonló, elhagyatott helyről készült videótok? Ha ti is szívesen hódoltok ennek a hobbinak és netalán még felvételt is készítetek a kalandozásaitokról, akkor írjátok meg nekünk az info@promotions.hu címre, hogy mások is megnézhessék!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás