promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
2000 Forintot spórolhatsz 5 perc alatt, ez a módja a pénzmegtakarításnak, ha nem akarsz sokat költeni a karácsonyi vásárban
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Itt a titok arra, hogy téged ne nyúljanak le a karácsonyi vásárokban.

Az ünnepi időszakhoz óhatatlanul hozzátartozik a karácsonyi vásárok egészen varázslatos hangulata. Korábban egyik cikkünkben már sorra vettük a Vörösmarty tér által otthont kapó "piac" árait, most ismét ehhez a témához nyúlunk vissza.

Azt már tudjuk, hogy a töltött káposzta 7000 Forint, a sajtos-tejfölös lángos 3900 Forint, viszont ne felejtsük el a stílusos mondást:

Mit mondott az öreg Kiss, ne csak együnk... igyunk is.

Mostani cikkünk apropója a vásár és az ünnepek elengedhetetlen kiegészítője a finom, forró nedű: a forralt bor. Klasszikusan vörösborból csinálják, azonban nem kőbe vésett ez: rozé és fehér borból is ugyanúgy működőképes a recept.

1350 forint egy kis pohár bor, de drágábban mérik a nagyobb adagot, így érdemes megvizsgálnunk, hogy ezt a pénzt hogyan tudjuk megspórolni.

A boltokban általában kapható forralt bor fűszerkeverék, de ha valaki természetesen, kísérletezés útján szeretné kitapasztalni a tökéletes receptet, akkor adunk néhány támpontot.

Vegyünk egy üveg bort és tegyük tűzhelyre. Fontos, hogy ne forraljuk fel, mivel akkor elveszik az ital alkoholtartalma. Vegyünk ízlés szerint cukrot, de ha szeretnénk kicsit újítani, akkor mézzel is készíthetjük.

Fűszerek tekintetében dolgozhatunk ánizzsal, vaníliával, borókabogyóval, szegfűszeggel is, illetve ha kicsit bolondítanánk a recepten, akkor is van ötletünk. A forralt bor alapanyagba tehetünk narancs, vagy citromszeleteket, de bármilyen bogyós gyümölcs, vagy akár konzerv ananász és mangó is megállja a helyét.

Maga a főzés nagyjából annyi, hogy melegítjük a bort, figyelve arra hogy ne forrósodjon túl, ezután pedig egy hőálló meleg bögrében kitálaljuk magunknak, a vendégeknek, bárkinek és jó ízzel elfogyasztjuk. Garantáltan jobb lesz, mintha bárhol megvásárolnád, vagy akár készen, a boltban megvennéd, termoszban szállítva pedig akárhol forrón fogyaszthatod.

Amennyiben konkrét iránymutatást szeretnétek kapni, akkor a lenti videóból inspirálódhattok, ez alapján nagyjából lehetetlen elrontani a forralt bort:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás