promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Előbb áll  házhoz a pénz karácsony előtt: örömteli híreket kaptak az idősek a nyugdíjról
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ma már megérkezik a nyugdíj az időseknek, januárban pedig további emelésre lehet számítani. 

Örömteli hónapok előtt állnak az idősek: decemberben előbb kapják meg az emelt nyugdíjat, januártól pedig újabb emelkedés várható. A mai nappal, vagyis december 4-én, hétfőn utalja az államkincstár a decemberi nyugdíjakat, így kevesebb kell aggódni a karácsonyi bevásárlás miatt. A pénz pedig akár már a délelőtti órákban is megérkezhet az idősek bankszámlájára, ez biztos jó hír minden időseknek ahhoz képest, hogy eredetileg 12-én érkezett volna a pénzösszeg.

Ám érdemes arra figyelni, hogy legközelebb 2024 január 12-én utalnak nyugdíjat. 2024-ben pedig ismét több pénzt fognak kapni az idősek, hat százalékos emelés következik. 

Az emelés pontosan 28 ellátásra érvényes, ezek között szerepel az öregségi nyugdíj, az özvegyi nyugdíj, a szülői nyugdíj, az árvaellátás és a baleseti hozzátartozói nyugellátás és a házastársi pótlék is. 

A 24.hu szerint az öregségi nyugdíj átlagban 210 940 forint volt a KSH adatai szerint októberben. Ez az összeg emelkedett meg a novemberi 3,1 százalékkal, ami pénzösszegre lebontva 217 479 forintot jelent. Ennek 6 százalékos emelésével 230 528 forintra emelkedhet januárra az átlagnyugdíj. Ha az öregségi nyugdíj mediánját nézzük, akkor 204 157 204 157 forintra emelkedhet januártól az öregségi nyugdíj.

Arról pedig már korábban is írtunk, hogy a nyugdíjkorhatár jövőre sem nem változik, így 2024-ben is marad 65 év. Jövőre az 1959. január 1. és december 31. között született személyek töltik be a nyugdíjkorhatárukat. 2024-ben természetesen bármikor igényelheti a nyugdíját az, aki már korábban teljesítette annak feltételeit, de még nem vette igénybe a nyugdíját.

Arról, hogy mi a nyugdíjak jövője Magyarországon az alább található videóból tudhat meg többet, amelyben Farkas András válaszol mindenkit foglalkoztató kérdésekre. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás