promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Sokkoló hír érkezett a nyugdíjasoknak karácsony előtt, nem fog jól indulni a 2024-es év annak, aki nem figyel eléggé
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Rettentően sokat kell majd várni a nyugdíjasoknak a következő folyósításig.​

A nyugdíjasok Magyarországon az utóbbi időben nincsenek igazán jó helyzetben, mindössze pár ezer főre tehető azoknak a száma, akik kiemelkedően nagy összegű juttatásokban részesülnek hónapról hónapra, a legtöbb nyugdíjas olyan összeget kap kézhez, amiből gyakran megélni sem könnyű. A helyzetet az elmúlt időszakban tovább nehezíti az infláció is, ami miatt még nehezebben lehet megélni a nyugdíj összegéből.

Erre jön most rá egy hír, ami egyrészt pozitív, egy másik oldalról azonban nem feltétlenül így karácsony előtt. Decemberben a megszokottakhoz képest több mint egy héttel korábban, 4-én érkezik a nyugdíja azoknak, akik számlára utaltatják az ellátást. A postások pedig az egyéni kézbesítési naptár szerint viszik ki a pénzt. Legközelebb azonban csak január 12-én lesz nyugdíj utalás, úgyhogy a két kifizetés között nagyjából 6 hét telik el, ami nem kevés időnek számít.

 Az időseknek ennek tudatában kell gazdálkodniuk a pénzzel, ám ezt megnehezítheti az idei karácsonyt is.

A nyugdíjakat és egyéb nyugdíjszerű ellátásokat a Magyar Államkincstár utalja, a posta pedig az egyéni kifizetési naptárak szerint kézbesíti a járandóságokat. A 2023. novemberi nyugdíjemelést követően decemberben már emelt nyugdíjösszeg érkezik majd az időseknek.

A novemberi és a december nyugdíj utalása között pedig így mindössze bő 3 hét telik el. Ez egyrészt a decemberrel kapcsolatban jó hír, ám ha valaki túlköltekezné magát karácsonykor, január 12-ig elég sokat kell majd várnia arra, hogy újra pénzhez jusson.

Egyébként rengeteg idős ember nem tud megélni a nyugdíjából ma Magyarországon, így nem csoda, hogy az ATV Híradó is nemrégiben arról számolt be riportjában, hogy meredeken emelkedik a nyugdíj mellett is dolgozó emberek száma.

Ha ez még nem lenne elég, nemrégiben mi is beszámoltunk róla hogy, komoly probléma lehet néhány éven belül nyugdíjba menők megélhetése is a jelenlegi számítások alapján, így nem árt vigyázni a jövő nyugdíjasainak sem, ezen felül pedig komoly változások jönnek nyugdíjkorhatároknál is a következő időszakban.

(Pénzcentrum)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás