promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Brutálisan megdrágul a magyarok kedvenc karácsonyi étele, bírja ezt még a családi kassza?
Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A bejgli ára idén megemelkedik, otthon elkészítve sem lehet olcsóbb. 

Idén karácsonyra már elkezdhették összeállítani a menüt a magyarok, ám sokakban felmerülhet a kérdés, hogy vajon ez most csillagászati összegekbe fog kerülni? A hal ára szerencsére nem drágul meg, az élő ponty kétezer forint, a harcsa kilója pedig négyezer forint körül alakul.

De egy másik fogás igencsak sokba fog kerülni, méghozzá a desszertként elkészítendő bejgli. 

A cukrászok idén árat emeltek, ugyanis a hozzávalók árai sem a régiek. Egy minőségi cukrászdai bejgli idén karácsonykor ötezer forintba is kerülhet. Otthon elkészítve is igencsak drágára jön ki a sütemény: a vajért októberben 99 százalékkal, a tejes margarinért pedig 74 százalékkal kellett többet fizetni. Egy kiló dió pedig átlagosan 5750 forint, ha pedig mákos bejglit is készíteni szeretnénk, akkor egy jó minőségűt 3000 forint körül találunk manapság. Tehát az sem kizárt, hogy otthon elkészítve sokkal többe kerül, mint megvenni egy cukrászdában. 

A cukrászdai bejglik idén drasztikusan nem emelkednek, inkább csak az infláció mértékével növekszik az áruk. 3000 és 4000 Ft között is lehet már minőségi bejglit találni a cukrászdákban, ami azonos árkategória a tavalyi évhez képest, de a legtöbb helyen 4000-5000 Ft között kínálnak egy rúd bejglit 

 

– nyilatkozta az rtl.hu érdeklődésére Erdélyi Balázs, a Magyar Cukrász Ipartestület szakmai elnöke.

Az is biztos, hog az ételintoleranciával küzdő vendégeknek valamivel magasabb árakkal kell számolniuk. A különbség nem kiugró, idén azokon a helyeken, ahol csak mentes termékeket készítenek nagyjából azonos áron kaphatók, mint másol a hagyományos bejglik. A Magyar Cukrász Ipartestület szakmai elnöke azt is hozzátette, hogy az iparilag előállított, silányabb minőségű bejglik vagy tekercsek valószínűleg ennél olcsóbbak lesznek.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás