promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Felvettem a testvérem telefonját és egy ismerős hang szólt bele: egyetlen mondatot mondott, de az egész életemet tette tönkre
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Megláttam a kijelzőn a számot és felvettem: egyetlen hívásból megtudtam, hogy az egész életem hazugság.

Szívszorító történetet osztott meg velünk Helga, akit a saját családja szúrt hátba. Helgának kemény döntések sorát kellett meghoznia, most ő meséli el az elmúlt év történéseit:

Néhány nappal ezelőttig az életem csak közepesen volt rossz. A családommal a viszonyom elég ingatag, van egy testvérem, de nem állunk egymáshoz túl közel, a szüleim pedig általában minden vitánál az ő pártjára állnak, így egy ideje nem is igazán avatom be őket semmibe. Abba se, hogy a férjem és én belevágtunk a babaprojektbe és abba se, hogy ennek már több mint egy éve és eddig nem sikerült megfogannia a leendő gyermekünknek. Ahogy azt sem tudják, hogy az utóbbi időben teljesen elhidegültünk egymástól és már a válás is szóba került. Jobb ez így, engem okolnának minden miatt, de ugyanakkor nehéz, hogy egyedül kell megbirkóznom ezekkel a nehézségekkel. Egyik reggel mikor nagyon elkeseredtem, akkor átmentem a húgomhoz. Úgy döntöttem, hogy adok neki még egy esélyt és elmesélem min megyek keresztül, hátha most törik meg a jég és kapok tőle egy kis lelki támogatást.

Írtam neki üzenetet, hogy menni fogok, ő le is okézta, odaértem, betessékelt, egészen vidám volt a hangulat. Borral és süteménnyel kínált és végre valahára beszélgettünk. Ő kiszaladt egy pillanatra, a futárt várta, vagy valami csomagot, amikor egyszer csak egy telefonhívás zökkentett ki a gondolataimból. A kijelzőre néztem és ismerős volt a szám. Egy pillanatra rossz érzésem lett és rövid hezitálás után felvettem a hívást.

Nem bírom már nélküled, mikor tudunk találkozni? Őrülten kívánlak.

Kiesett a telefon a kezemből és hangos csattanással tört össze a padlón a méregdrága készülék. A testvérem éppen erre ért be és hangos kiabálással szaladt oda, számonkérve hogy ezt miért csináltam. Azonban amikor rám nézett, elakadt a szava.

Miért nézel így? Mi történt? - kérdezte rémülten.

A hazugság, az árulás, a megcsalás és több mint 35 év fájdalma ült ott az arcomon.

Hogy tehetted? - kérdeztem higgadtan, de már csorogtak a könnyeim.

És ekkor nem tudom hogyan, vagy honnan, de összerakta a képet. Ránézett a kezében lévő törött telefonra, majd ő is elsírta magát.

És elmesélte az egész történetet. A férjem nem tartott akkora távolságot velük, mint én, így általában őt hívták, ha valamit akartak tőlünk. És egyszer a férjem is a testvéremet hívta, mikor nagyon összevesztünk. Találkoztak, kávéztak, beszélgettek és... aztán megismételték. Ez így ment hetekig míg végül egyszer továbbmentek és elcsattant az első csók. A férjem állítása szerint hónapok óta készült elhagyni, míg én a gyermekvállalást tervezgettem és orvostól orvosig jártam, hogy sikerüljön a baba.

A testvérem áthívta a férjemet és szembesítettem. Egy pillanatig sem hezitált, azt mondta, hogy sajnálja, azt is, hogy így derült ki, de már nem szerelmes belém és a testvéremmel akar lenni. Így elváltunk. A családommal minden kapcsolatot megszakítottam, de tudom, hogy a volt férjem még mindig hetente jár hozzájuk és valóban összejöttek a húgommal. Én pedig megléptem, amire mindig is vágytam: külföldre költöztem, telefonszámot változtattam és soha nem fogok visszanézni. Az én helyem nem ott volt, most pedig nyugodtabb vagyok mint valaha. Elkezdtem újra randizgatni és vannak ígéretes jelöltek. De az biztos, hogy akárkit is választok, a családommal soha nem fog megismerkedni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás