promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Vendégségbe hívott a nővérem, én unalmamban benéztem a fiókjába, nem kellett volna: most úgy érzem nem is ismerem a testvérem
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Nem tudom a vőlegénye tud-e róla, de én egy napig sem maradtam tovább.

Olvasónk levelét változtatás nélkül közöljük:

Sziasztok kedves Promotions.hu olvasók! A sok nálatok olvasott történet után úgy éreztem én is, hogy meg kell osszam veletek a történetemet. Pár szóban mesélnék magamról: a fővárosban élek, 23 éves vagyok, egy nővérem van. A családi hátterem rendezettnek mondható, én még a szüleimmel élek, nagyon jó viszonyban vagyok apukámmal és anyukámmal is, és a nővéremmel is, aki 9 évvel idősebb nálam.

A nővéremmel nagyon sok dologban hasonlítunk, de sok dologban el is térünk egymástól. Mindkettőnknek nagyon fontos volt már gyerekkortól kezdve a mozgás: eleven lányok voltunk, de végül a fizikai aktivitás iránti szenvedélyünk más irányokban bontakozott ki. Én sportoló lettem, korosztályos válogatott kézilabdázó voltam, jelenleg a Testnevelési Főiskolára járok, míg nővérem táncos lett.

Mindig is sok időt töltöttünk együtt, pedig azért kilenc év nem kis korkülönbség, de fiatalabb koromban is sokat vigyázott rám, és amikor kicsit idősebb lettem, gyakran jártunk el együtt bulizni, ahol szintén mindig vigyázott rám: különösebb botrányok nélkül sikerült lehoznom a tinédzserkoromat is. A nővérem a tánciskola elvégzése után egy darabig még itthon élt, ám 4 éve már külföldön dolgozik: általában kötött idejű szerződéssel, a világ legkülönbözőbb helyein luxusszállodákban (volt már Thaiföldön, a Bahamákon és Dubaiban is), de tengerjáró hajón is dolgozott már.

Legutóbb mikor hazajött, nagy bejelentése volt a család számára, aminek mindannyian őszintén örültünk: tavaly szeptemberben jött haza, és közölte, hogy egy darabig most itthon fog maradni, ugyanis párjával (aki szintén táncos, másfél éve együtt vannak) úgy döntöttek, hogy összeházasodnak.

Nagyon örültem a nővérem boldogságának, és annak is, hogy most egy kicsit hosszabb ideig lesz itthon, és többet fogunk tudni találkozni. A nagy bejelentéshez úgy illett, hogy egy nagyobb összejövetel, buli is dukált, amire természetesen engem is meghívtak.

A nővérem és a párja a főváros egy külső kerületében vettek ki egy nagyobb házat arra az időre, amíg itthon vannak: igazán kényelmes és tágas lak volt, nagyon jól éreztem benne magam, és a buli is jó hangulatúra sikeredett.

Az este egyik pontján ellenállhatatlan vágyat éreztem arra (talán az elfogyasztott, a szokottnál mindenképpen nagyobb mennyiségű rozé hatására), hogy egy kicsit jobban felderítsem a házat: az utóbbi időben érdekes módon nagyon elkezdett érdekelni a lakberendezés, szeretem átnézni a helyeket, ahol járok.

A felfedező túrám során eljutottam a nővérem gyakorlószobájába is, ahol egy tükör, és egy éjjeliszekrény volt. Elbűvölve léptem be, a viszonylag nagy, szinte üres szoba a két tárggyal misztikusnak tűnt: öntudatlanul is a szekrény felé mentem, és kinyitottam az egyetlen fiókot, amivel rendelkezett.

Amit a fiókban találtam, attól szinte azonnal kijózanodtam: egy átlátszó zacskó volt benne, amiben valamilyen zöld növénynek kinéző dolog volt, mellette egy üvegből készült, pipaszerű tárgy - és egy kaszinótagsági kártya, rajta a nővérem nevével. Pár percig csak bámultam, szinte fel se fogtam hogy mit látok - ennyire nem ismerem a saját nővéremet? A kijózanitó érzést némi rosszullét követte, és a túl sok alkoholra hivatkozva sűrű elnézéskérések közepette el is mentem a buliból - azóta sem szóltam róla senkinek, és a nővérem el van foglalva az esküvőszervezéssel, úgy hogy neki se feltűnő, hogy nem keresem annyira. Teljesen össze vagyok zavarodva, szerintetek mit kéne tennem?

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás