promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ilyen korán? Szoboszlai Dominik kapcsán meghökkentő mennyiségű forintról írnak, ki sem tudjuk mondani
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Szoboszlai Dominiknak nem kellett sok idő ehhez sem.

az elmúlt pár hónap Magyarországon igazi futballrajongásban telt nagyon sok olyan ember számára is, akik eddig nem is nagyon szerették a focit. Sokak számára pedig Liverpool vörös színű csapata, a Liverpool FC lett a kedvenc, pedig korábban nem is gondolták volna, hogy pont ezért a csapatért rajongjanak. Szoboszlai Dominik nagyszerűen hozta közel a magyar nappalikhoz az angol foci szeretetét, és nem csoda, hogy mostanában ennyiszer hangzik el a Liverpool városnév Magyarországon, amelyre ezelőtt még sosem volt példa.

Liverpool már a mentális tréképünk része, futballkultúránk egyik új csúcspontja.

És bár Dominik most két kupameccset kihagy Angliában, a következő bajnokin már láthatjuk őt újra a pályán, és láthatjuk azt is, hogy a Liverpool FC közelebb kerül a bajnoki címhez a Premier League-ben. A magyar játékos iránt amúgy hatalmas a rajongás szerte a világon, Liverpoolban elképesztően sok becenevet kap a rajongóktól, és közben már néhány nagyobb sláger sorát is sikerült átírni a magyar játékos nevére, hogy így rímeljenek a sorok.

Szoboszlai pedig nagyon gyorsan halad előre, korán lett stabil kezdőjátékos is, ő játszotta majdnem a legtöbb percet a bajnokságban a csapatban, és nagyon hamar az egyik közönségkedvenc lett a Liverpool-rajongók körében. Ám az elmúlt napokban újabb elképesztő dologról lehetett hallani a magyar játékos kapcsán, és ebben a kontextusban a világhírű francia játékos, Mbappé is szóba jött, akiről mostanában rengeteget cikkeznek a sportújságok, hiszen még az is megtörténhet, hogy Szoboszlai csapattársa lesz a francia sztár, bár a Real Madrid tűnik most a legesélyesebbnek, hogy szerződtesse újabb galaktikusnak.

A Sportal arról számolt be ugyanis, hogy a Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) egy statisztikai modell felhasználásával összeállította a 100 legértékesebb futballista listáját, és ezen Szoboszlai a 13, helyre került, megelőzve többek között Mbappét is.

Szoboszlait korábban 70 millió euróért vette a Liverpool FC, a CIES most 138,6 millió euróra taksálta az értékét, amely forintban átszámolva elképesztő pénz, szinte kiejteni és nehéz.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás