promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Új nevet kapott Szoboszlai Dominik Liverpool-ban, ritkán történik ilyen hamar ekkora megtiszteltetés
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Szoboszlait már sokan így szólítják Angliában, de mit is jelent ez valójában?

Szoboszlai Dominik igazi sztár lett Angliában, a liverpooli drukkerek kedvencei között van már pár hónap után, és ő az, akinek köszönhetően Magyarországon is egyre többen rajonganak a Liverpoolért, ezt korábban meg is lehetett mérni, hiszen rengeteg Szoboszlai Dominik feliratú mez talált gazdára,

a webshopok jelentései szerint bizony az első helyre ugrott az eladások számában.

A válogatottban mutatott szenzációs teljesítménye alapján pedig már több brit lap is arról írt, hogy Puskás Ferenc után újabb elképesztő sztár született Magyarországon. Ám az elmúlt hetekben sok cikk már arról írt a szigetországban, hogy Szoboszlai mintha elfáradt volna, erre utal az is, hogy az elmúlt időszakban nagyon sokszor cserélték le őt, ám a Sheffield United ellen fantasztikus csattanót adott a kritikákra, amikor a hosszabbításban egy fantasztikus gólt lőtt a bajnokságban egyelőre utolsó helyen szerénykedő patinás klub ellen. A mérkőzésen pedig még egy kis kakaskodásba is belefutott.

Jürgen Klopp legényei azonban kőkeményen állják a sarat a ligában.

Liverpool-ban azonban óriási a boldogság egyelőre, hiszen a csapat vezeti a bajnokságot, és menetelnek előre a fiúk. Ám az Arsenal elleni újabb, úgynevezett előrehozott döntő majd csak december 23-án jön, ezen a meccsen pedig nagyon sok múlhat majd a végelszámolásnál a bajnokság végén.

Nos, Szoboszlai csillaga a magasban tehát a Vörösöknél, és már annyira szívébe zárta a közeg, hogy nemcsak úgy emlegetik, hogy Szobo vagy Domi, illetve Jürgen Klopp híres nyilatkozata után "Beast" (bestia), hanem már Scouser-nek is hívják őt. Nagyon sok kommentben megjelenik ez a név, és sokan valószínűleg nem tudják, hogy mit jelent.

A scouse a lobscouse névből származik, amely egy étel elnevezése Liverpool-ban és környékén. Több leírás szerint a matrózok és a munkásosztály egy közkedvelt ételéről van szó. Burgonya, hagyma, sózott hús és vöröskáposzta kell hozzá. De a scouse szó utal a Liverpool és környékének akcentusára is, ők egy kicsit más britet beszélnek, amely néha nagyon nehezen megérthető. Liverpool a brit birodalom egyik nagyon fontos kikötője volt már a múlt évszázadokban is, így pedig rengeteg hatás érte a várost külföldről is, anyelvjárásban is talán ezek a hatások érhetők tetten.

Ha már Szoboszlait igazi Scouserként említik, az nagy elismerés, és látszik, hogy a közeg befogadta őt.

Íme egy Szoboszlait éltető eredeti dal Liverpool-ból:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás