promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Pokoli ítéletidővel támad a markáns hidegfront, 14 fokkal hidegebb lesz
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ősziesre fordul az idő.

Ha a keddi hűvös, esős nap után azt gondoltátok, hogy ennél rosszabb már nem jöhet, akkor nagyot tévedtetek. Az időjárás-előrejelzések szerint ugyanis egy markáns hidegfront borítja be térségünket, ami kiadós esővel és széllel támad, ráadásul jelentősen visszaesik miatta a napi csúcshőmérséklet.

Az országnak lesz olyan része, ahol csupán 20 fokig fog felmelegesni a hőmérséklet, de máshol sem fog tovább emelkedni 26 foknál.


(Fotó: OMSZ)

A meteorológusok közlése szerint kedd éjszaka általában közepesen vagy erősen felhős idő valószínű, de hajnalra az északnyugati, nyugati tájakon beborul az ég. Az esti órákban a záporok, zivatarok nagy része kelet felé kivonul, megszűnik, de délnyugati, déli irányból újabb cellák érkezhetnek, illetve az északnyugati tájakon az eső is eleredhet, néhol beágyazott zivatar sem kizárt. Hajnaltól a Dunántúlon az északnyugati szél már erős, reggel helyenként viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 19 fok között alakul.

Szerdán a vastagabb, összefüggőbb felhőzet és a gyenge csapadékzóna lassan kelet felé tevődik, ám előterében még erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, és záporok, zivatarok is kipattanhatnak. Délelőtt főként a keleti országrészben számíthatunk több-kevesebb napsütésre, délutántól pedig nyugat felől fordul egyre nagyobb területen naposra az idő. Az északnyugati szelet nagy területen kísérik erős, főként az Észak-Dunántúlon viharos lökések. Szélerősödés zivatarok környezetélben is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 27 fok között várható, a tartósan borult, esős tájakon számíthatunk az alacsonyabb értékekre.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás