promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Koronavírus: innentől Budapesten is nyithatnak a vendéglátóhelyek
Borítókép:  Gints Ivuskans / AFP
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A péntek reggeli adatok szerint meghalt 8 krónikus beteg, és 25-tel, 3841-re emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon.

A koronavirus.gov.hu információ szerint az elhunytak száma 517-re emelkedett, azonban 2024-en már gyógyultan távoztak a kórházból. Akik jelenleg is fertőzöttek a koronavírussal, azoknak a száma 1300-ra csökkent. Közülük 384 koronavírusos beteg szorul kórházi ellátásra, és 24-en vannak lélegeztetőgépen.

A kis piros cetlit 10 ezer 763 ajtón találhatjuk meg, vagyis ennyien vannak házi karanténban. Továbbra is figyelmeztetnek mindenkit, hogy az enyhítések bevezetése nem azt jelenti, hogy elmúlt a járvány. Továbbra is fontos az általános óvintézkedések betartása, különösen a védőtávolság betartása. Vásárlásnál a helyeken továbbra is kötelező a szájmaszk viselése, szóval ne hagyjuk otthon.

Közben mától Budapesten is megnyithatnak az éttermek, a vendéglátóhelyek, valamint már látogathatók a szabadtéri kulturális és sportrendezvények. A kormány az Országgyűlés elé terjesztette a különleges jogrend visszavonásáról szóló javaslatot. A járványveszély persze nem múlt el, ezért a járványügyi készültséget a veszélyhelyzet után is fenn kell tartani.

A fertőzés 188 országban van jelen a világban, és már csaknem 6 millióan fertőződtek meg

A világban 5 millió 810 ezer 331-en fertőződtek meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 360 ezer 332, a gyógyultaké pedig 2 millió 416 ezer 528-ra emelkedett a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem péntek reggeli összesítése szerint.

A diagnosztizált esetek száma nem tükrözi pontosan a valóságot, mert az egyes országokban többé-kevésbé korlátozott a tesztek száma, valamint a számontartás kritériumai is különböznek.

Továbbra is Amerikában a legrosszabb a helyzet: ott 1 millió 721 ezer 750 a fertőzöttek száma, és 101 ezer 617-en hunytak el.

Brazília közben nagyon kezd elesni - egy nap alatt rekord mértékben, 26 ezer 500 esettel 438 ezer 238-ra emelkedett a fertőzéses esetek száma. A kórban 26 ezer 754-en haltak meg eddig.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás