promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Konyhafőnök séfjének éttermeit is megviselte a válság
Borítókép:  RTL Klub offical
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Michelin-csillagos magyar séf pénteken nyitja meg a Borkonyha és a Textúra teraszát.

Azt sokan tudhatják, hogy hiába van rögzítve A Konyhafőnök új szezonja, az RTL Klub pihenteti még egy kicsit a premiert. A Michelin-csillagos sztárszakácsokat nem láthatjuk feladatokat osztogatni, de addig persze nem áll meg az élet. Rácz Jenő például megműtette a térdét, amivel rengeteg problémája akadt, de hála égnek teljesen jól van a sztárszakács. A járvány miatt a séf kénytelen volt egy magánkórházban műtőasztalra feküdni, ahol egy neves térdspecialista hozta rendbe.

Amíg Jenő a lábát pihenteti, addig Sárközi Ákos azon van, hogy pénteken meg tudja nyitni két étterme, a Borkonyha és a Textúra teraszait, és meg is jegyezte, hogy kemény időket élnek azok a vendéglátósok, akiknek a fővárosban nincsen teraszuk, mivel a járvány miatt a belső helyiségek még nem nyithatnak ki.

„Az elmúlt időszakban minden vendéglátós, így mi is padlón voltunk, hogy nem tudunk alkotni, nem tudunk főzni, hogy elveszítjük a vendégkört.  Mi újság azokkal az emberekkel, akik bent dolgoznak az étterembe, velük mi lesz? Tényleg nagyon nehéz volt ezt a két és fél hónapot túlélni. Ott volt az anyagi szempont, mint vállalkozás, hogy az embereket el tudjuk tartani, adjunk nekik egy kis reményt. Mondani nekik, hogy nyugi, valahogy túlvészeljük ezt az időszakot, aztán jöhetsz vissza. Na igen, de mire jön vissza, lesz-e vendég?”

– mesélte a séf az RTL Klub Reggeli című műsorában:

„Én nagyon szenvedtem a karantén alatt. Mindenki el akar menni, és remélem Budapest, a budapestieké lesz újra, és ismét elindulhatnak felfedezni a várost. Én a napokban voltam fent a Várban, és annyira jó volt sétálni egyet”.

Ákos elmesélte azt is, hogy egyáltalán nem akarják szűkíteni az étlapot, nem lesznek drasztikus változtatások a járvány miatt. Viszont lesz egy akció, aminek a nyertesei együtt is főzhetnek Sárközi Ákossal. Persze a szabályokat az éttermek is betartják, szóval meglesz a megfelelő távolság. Sárközi séf szerint azonban ebben az évben már nem hozható be az a bevétel, ami kiesett az elmúlt időszakban.

„Azt gondolom azok az éttermek tudják túlélni ezt az időszakot, akiknek voltak tartalékai”

– mondta a Michelin-csillagos szakács, aki arra buzdít mindenkit, hogy menjenek el, és támogassák a kedvenc helyeiket.

Az interjú utána persze Ákos nem ússza meg, és meg kell kóstolnia egy adag rakott bolognait.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás