promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Durva meglepetést tartogat a mai időjárás, de nem úgy, ahogy elsőre gondolnánk
Borítókép:  Profimédia - Illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Vigyáznunk kell, hogy le ne égjünk, mert extrém magam lehet az UV-sugárzás.

Hétfőn derült időre számíthatunk, amikor a napsütésé lesz a főszerep. Az égen csak helyenként lehet néhány kevés gomolyfelhő, azonban csapadékra sehol sem kell számítani. Az északnyugati régióban azonban élénk lehet a déli-délkeleti szél. A hajnali órákban a hőmérséklet 9 és 16 fok között alakulhat, míg délutánra 29 és 34 fok közé emelkedhet - írja a met.hu.

Ez azt jelenti, hogy a nap folyamán kellemes idő várható, ahol a napfény dominál, és a felhőzet minimális lesz. Nem lesz eső, így nyugodtan tervezhetünk szabadtéri tevékenységeket. A Kisalföldön azonban érdemes felkészülni, hogy a délies szél megélénkülhet, míg más régiókban a légmozgás inkább mérsékelt marad. A hőmérséklet változó lesz a napszakok függvényében. Reggelente a hőmérséklet 9 és 16 fok között mozog, ami egy kicsit hűvös lehet, ezért érdemes lehet melegebb ruházatot viselni. Azonban délutánra a hőmérséklet emelkedni fog, és 29 és 34 fok között alakulhat. Fontos, hogy megfelelően hidratáljuk magunkat és védekezzünk a napégés ellen.

Összességében tehát egy kellemes és napos idő várható hétfőn, ahol a hőmérséklet délutánra kellemesen meleg lesz. Érdemes kihasználni a jó időt és élvezni a napsütést!

Orvosmeteorológia

Hétfőn nem várható front térségünkben, azonban tovább fokozódik a melegedés. Ennek következtében a melegfrontra érzékeny emberek esetében migrén, fejfájás és alvászavarok jelentkezhetnek. Emellett fáradékonyság, tompaság és dekoncentráltság is sokaknál kialakulhat. A hajnali órákban a hűvösebb tájakon élők körében erősödhetnek a kopásos eredetű ízületi bántalmak, majd a délelőtti órákban az intenzív melegedés hatására vérnyomás-ingadozás és keringési panaszok is előfordulhatnak. Ajánlott réteges öltözködés a hajnali, kora reggeli órákban, mivel többfelé hűvös lesz, és könnyebben megfázhatunk.

10 és 16 óra között az UV-sugárzás erős vagy nagyon erős fokozatot ér el, ezért fontos, hogy fokozottan védelmezzük a bőrünket. Ajánlott napvédő krémet használni, és kerülni a hosszabb ideig tartó napozást. Emellett figyeljünk az immunrendszerünk erősítésére is. Fogyasszunk sok gyümölcsöt és zöldséget, és ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre. Fontos, hogy vigyázzunk magunkra a meleg időben, és megfelelően védekezzünk a lehetséges egészségügyi problémák ellen.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás