promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
 Kiadták a riasztást, itt lehet felhőszakadás és zivatar szerdán, reggel és délután sem ússzuk meg a zuhét
Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Folytatódik a változékony idő, zivatarok és erős szél zavarhatja meg a naposabb időszakokat.

A keddi, javarészt dunántúli zivatarokat követően szerdán még mindig több helyen, de leginkább a déli tájakon számíthatunk csapadékra. A hőmérséklet a szokásosnak megfelelően alakul, melegebb az Alföldön lehet.

A legalacsonyabb hajnali hőfok 10 és 15 fok között alakul, többfelé borús időre ébredhetünk, a Dunántúlon pedig további, ismétlődő esőre számíthatunk a reggeli órákban, délnyugat felől emellett záporok, zivatarok pattanhatnak ki. Az északkeleti szelet főleg északkeleten kísérhetik élénkebb széllökések, zivatarok környezetében meg is erősödhet a szél.

Az északi országrészben a reggeli felhős idő után délután már egyre többfelé számíthatunk napsütésre, a felhőképződés ekkor már a déli, délkeleti országrészben lesz erőteljesebb. Itt záporok, zivatarok, helyenként heves felhőszakadás is előfordulhat. Az északi szél többfelé élénk lesz, a Nyugat-Dunántúlon megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 23 fok között alakul, északnyugaton lehet némileg hűvösebb, a Dél-Alföldön pedig melegebb.

Szerdára több vármegyére, így Baranyára, Békésre, Bács-Kiskunra, Csongrád-Csanádra, Hajdú-Biharra, Tolnára, valamint Somogyra is kiadták a figyelmeztető jelzést zivatarra. Felhőszakadások esetén akár 15-25 milliméternyi csapadékra is készülhetünk.

Kettős fronthatásra számíthatunk, a meleg- és hidegfrontra érzékenyek egyaránt fejfájást, ízületi panaszokat, vérnyomásingadozást és szédülést tapasztalhatnak. A naposabb országrészekben a kora délutáni órákig megemelkedhet az UV-sugárzás, akár a 6-os fokozatot is elérheti, ami már erősnek számít, és gyorsan leégést okozhat.

A hét második felében várhatóan már megnyugszik a légkör, több napsütésre számíthatunk, a nappali felmelegedés pedig fokozatosan növekszik majd, ám csak néhány fokkal lesz melegebb a hétvégére.

Forrás: Hungaromet

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás