promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Váratlan fordulat az időjárásban, végre több helyen érkezik a frissítő zuhé
Borítókép:  profimédia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Mutatjuk, hol számíthatunk felfrissülésre!

Ma reggel csökken a felhőzet az ország nagy részén, ami derült vagy fátyolfelhős égboltot eredményez majd. Nyugaton és a déli megyékben viszont még előfordulhatnak felhősebb területek. A hajnal előrehaladtával inkább csak délnyugaton lesznek zivatarok. Ezek a zivatarok erős és viharos széllökésekkel is járhatnak, különösen a zivatarok mentén. Az északi és északnyugati szél időnként megélénkül, és zivatarok környezetében akár erős, viharos széllökések is előfordulhatnak. Azért érdemes figyelni a zivatarokra és az erős széllökésekre, de általában derült vagy fátyolfelhős idő várható az ország többi részén - írja a met.hu.

Reggelig, különösen a déli megyékben, még előfordulhatnak felhősebb területek, de később szinte az egész országban sok napsütésre számíthatunk kevés fátyol- és gomolyfelhővel kísérve. Azonban az ország északkeleti harmadában és az Alpokalján továbbra is nagyobb esély van záporokra és zivatarokra. Ezek a záporok és zivatarok időnként erőteljesebbek lehetnek, és a helyi környezetben átmeneti szélerősödés is előfordulhat.

A szél északról és északnyugatról érkezik, és nagy területen megélénkül, időnként pedig erősödhet. A zivatarok környezetében a szélerősödés jelentkezése is várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet várhatóan 27 és 34 fok között alakul. Ez azt jelenti, hogy az idő meleg lesz, és érdemes gondoskodni a megfelelő hidratálásról és az UV-sugárzás védelméről, ha kint tartózkodunk.

Orvosmeteorológia

Ma elvonul a front, pár fokot mérséklődik a hőség. A gyenge lehűlés a különösen érzékenyeknél fejfájást, migrént, tompaságot okozhat. Sok lesz a napsütés, 10 és 16 óra között nagyon erős, helyenként extrém erős lehet az UV-sugárzás, lehetőleg ne tartózkodjunk huzamosabb ideig a tűző napon. Védjük magunkat a napszúrástól fehér sapkával, szalmakalappal, valamint gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről! Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre - írja az idokep.hu

 

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás