promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Budapest csúnyán lemaradt, de ez most kivételesen jót jelent
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Van egy lista, amire egyáltalán nem baj, hogy nem került fel Budapest.

Valószínűleg minden magyar ember ebben a pillanatban is a saját bőrén tapasztalja, hogy egyre drágábbak itthon a dolgok, egyre több pénzbe kerül megélni, a fizetésünk pedig nem igazán tud lépést tartani a folyamatos áremelkedésekkel. Az üzemanyag, az energia, az élelmiszer és az ingatlan-, illetve albérletárak mondhatni az egekben, Budapesten is rengetegen panaszkodnak – pedig úgy tűnik, hogy van, ahol sokkal rosszabb a helyzet.

Az Economist Intelligence Unit több szempontból is vizsgálódott, majd összeállított nemrég egy listát a világ legdrágább városairól. A budapestiek valószínűleg rögtön rávágnák erre, hogy a magyar főváros biztosan előkelő helyen van ezen a listán, de ez nem így van – sőt, ami azt illeti, be se került a TOP10-be, vagyis ezek után mindenki elképzelheti, hogy máshol milyen a helyzet.

Íme a legdrágább városok listája:

10. Sydney (Ausztrália)

10. Koppenhága (Dánia)

9. Párizs (Franciaország)

8. San Francisco (Egyesült Államok)

7. Genf (Svájc)

6. Zürich (Svájc)

4. Los Angeles (Egyesült Államok)

4. Hongkong (Kína)

3. Tel-Aviv (Izrael)

1. New York (Egyesült Államok)

1. Szingapúr (Szingapúr)

Szingapúr és New York végeztek holtversenyben az első helyen, vagyis ebben a két városban a legdrágább élni. Persze ilyenkor nemcsak az átlagos költségek, hanem a bérek is számítanak, illetve az, hogy mennyit drágultak a különböző dolgok – ezeket pedig rengeteg tényező befolyásolhatja, akár az orosz-ukrán háború is, ezért is szerepelhet ennyi európai város a listán.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás