promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Meglepő fordulat az időjárásban, hatalmas bejelentést tettek az időjósok
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Végre eljön az, amire már nagyon sokan vártak.

Sokan még mindig az előző hétvégén lecsapó, óriási vihar utóhatásait nyögik, hiszen valóban olyan erővel söpört végig az ország jelentős részén, hogy rengetegen még soha életükben nem láttak ilyet. Van, aki még most is retteg attól, hogy hamarosan megismétlődik ez az óriási károkat okozó szörnyűség, de úgy tűnik, hogy egyelőre nem kell erre számítanunk – sőt, fordulatos módon lassan visszatér a jó idő, ennek pedig biztos, hogy sokan fognak örülni.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a mai napon az ország jelentős részén felszakadozik a felhőzet, sok napsütés várható, de helyenként gomoly-, illetve fátyolfelhőkkel. Északon néhány területen futó záporra lehet számítani, egy-egy zivatar is kialakulhat az északkeleti határ mentén. A nyugati, északnyugati szél élénk, helyenként erős lesz – a Délnyugat-Dunántúlt leszámítva.

A nappali hőmérséklet maximuma 20 és 25 fok között várható, ez estére 13 és 17 fok közé fog csökkenni.

Itt lehet megtekinteni a térképet:


Kép: met.hu (screenshot)

Az OMSZ a mai napra is veszélyjelzést adott ki zivatar miatt, összesen két vármegyét érint a citromsárga, 1-es fokozatú figyelmeztetés: Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében kell fokozottan ügyelni az esetleges villámlásra, szélerősödésre és jégesőre – térképen mutatjuk:


Kép: met.hu (screenshot)

A met.hu videós időjárás-előrejelzéséből kiderül, hogy egyelőre gyenge hidegfront súrolja hazánkat, de elvileg csökkenni fog a csapadékhajlam. A hét közepén megindulhat a fokozatos felmelegedés, a tőlünk délre található magasnyomás peremére kerülünk majd – vagyis egyelőre még hűvös időre kell számítani, de szerda-csütörtök magasságában már elkezdődhet a felmelegedés:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás