promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Fontos hírt közöltek a meteorológusok, elkerülhetetlenül lecsap hazánkra, erre mindenkinek fel kell készülnie
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Olyasmi érkezik hazánkba, aminek nem biztos, hogy örülni fogunk.

Nagyjából egy héttel ezelőtt hatalmas éjszakai vihar csapott le Magyarországra, óriási károkat okozott és felfoghatatlan pusztítást végzett hazánk több pontján is. Egy hidegfront hozta el akkor a változást, és mivel hamarosan újabb hidegfront érkezik hozzánk, így sokan elkezdtek aggódni, hogy esetleg megismétlődik az óriási erejű felhőszakadás, ami valószínűleg senkinek sem hiányzik most.

Nos, ismét hidegfrontra kell számítani, de szerencsére nem lesz olyan markáns, mint az előző volt. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a mai napon sok napsütésre számíthatunk, de néhol gomoly-, illetve fátyolfelhők zavarhatják meg ezt. Nem igazán kell csapadékkal számolnunk, de nyugaton besodródhat egy kis zápor, zivatar, miközben megélénkülhet a déli szél a Dunántúlon.

A nappali hőmérséklet maximuma 27 és 31 fok közé esik, vagyis visszamegyünk 30 fok fölé, de ez 19 és 24 fok közé csökken a nap végére.

Itt lehet megnézni ezt térképen vizualizálva is:


Kép: met.hu (screenshot)

Ezek alapján nem meglepő, hogy az OMSZ mára nem adott ki veszélyjelzést, vagyis elvileg nem kell aggódnunk se jégeső, se villámlás, se komolyabb zápor, zivatar miatt, illetve a hőmérséklet sem lesz olyan magas, hogy gondot okozzon.

Kifejezetten kellemes, nyárias időnk lesz ma, amit jobb, ha kiélvezünk, ugyanis hamarosan komoly változás jöhet az országban.

A met.hu videós időjárás-előrejelzéséből kiderül, hogy a hétvégére módosul a helyzet, ugyanis nyugat felől érkezik egy hullámzó frontrendszer, ami már szombattól megnöveli a csapadékhajlamot Magyarország legtöbb részén, viszont nem hoz akkora enyhülést, mint az előző hidegfront – de pár fokkal azért így is kevesebbre számíthatunk, itt lehet megnézni a videót:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás