promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Károly király fontos döntést hozott, nem lesz rajta korona
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A botrányok mellett egy kis újdonság is van Angliában.

Annyi botrány volt és van és lesz is - ha Harry herceg hamarosan megjelenő könyvére gondolunk - a királyi család körül, hogy rájuk fért már egy kis pozítiv változás felé hajló hír is. A kis herceg életrajzi könyve egyébként január 10-én, Katalin hercegné születésnapja után egy nappal fog megjelenni: már erről is cikkeztek a lapok, hogy vajon mennyire véletlen választás volt ez Harry részéről?

Viszont előtte, decembertől fognak forgalomba kerülni az új érmék, amelyeket Károly király saját maga hagyott jóvá, mint ahogy az elvárható is. II. Erzsébet királynőnél nem kellett változtatni az érmék küllemén, kinézetén, hiszen egyhuzamban 70 évig uralkodott, így sok ember számára teljesen újdonság lesz - ahogy nekünk is. Talán ezzel is egy korszak véglegesen lezárult, hiszen

az ötvenpennys egyik oldalára III. Károly király portréja kerül, míg a hátuljára II. Erzsébet királynőé.

Egészen pontosan 9,6 millió darab készül el ezekből az új érmékből a Királyi Pénzverdében, és annyi különbség lesz, hogy a király korona nélkül a másik irányba fog nézni a portrén, mint a nemrég elhunyt királynő.

„Elég gyakori, hogy a férfi uralkodók nem viselnek koronát az érméiken, mint ahogyan III. Károly édesapja és nagyapja esetében is történt. A női uralkodóknál viszont az a megszokott, hogy sokkal több koronaékszert viselnek, tehát tiarát, koronát és ékszereket is"

– jegyezte meg a SkyNewsnak Rebecca Morgan, a Királyi Pénzverde gyűjtői szolgáltatásáért felelős igazgatója. Hoppá, egy nő is lehet komoly igazgató.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás