promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Teljesen megbolondul az időjárás, közel 20 fokot mérhetünk hamarosan ezeken az országrészeken
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Fokozatosan növekszik majd a hőmérséklet az előrejelzések szerint.

Az utóbbi egy-két nap enyhe felmelegedése után most úgy tűnik szinte tavasziasra fordulhat az idő hamarosan, ami mindenképp jó hír azok számára, akik nem szeretik a hideget, úgyhogy most nézzük is milyen időjárásra számíthatunk a következő napokban.

A HungaroMet előrejelzése szerint a mai napon eleinte jobbára napos időre készülhetünk, délelőtt a ködös, rétegfelhős tájak kiterjedése csökken. A déli óráktól nyugat felől felhősödés kezdődik, délutántól már változóan felhős égkép várható, de főleg északnyugaton, északon meg is vastagszik a felhőtakaró. Számottevő csapadék nem valószínű, de egy-egy hózápor előfordulhat. A nyugatias szél az ország északi felében erős lesz, főként a hegyvidéki tájakon viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 3 és 6 fok között alakul. Késő estére -1 és -8 fok közé csökken a hőmérséklet.

Ehhez képest szerdán a délutáni óráktól főleg az északkeleti országrészben valószínű eső, ott estig előfordulhat vegyes halmazállapot is. Másutt kisebb a csapadék esélye. A déli, délkeleti szél többfelé megerősödik, az Észak-Dunántúlon egy-egy viharos széllökés is lehet. Kora délután azonban bizonyos helyeken egészen 11 fokig emelkedhet a hőmérséklet, északkeleten mérhetik az alacsonyabb, délnyugaton a magasabb hőfokokat.

A fordulat pedig úgy tűnik csütörtökön érkezik majd a meteorológusok előrejelzése szerint. Ekkor nagyobbrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, emellett átmeneti felszakadozások is lehetnek több-kevesebb napsütéssel. Több helyen várható eső, zápor.

A déli, délnyugati szél sokfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik, majd estefelé a Dunántúlon északnyugatira fordul a légáramlás. A minimum 0 és +11 fok között várható, hajnalra emelkedik a hőmérséklet. Kora délutánra általában 10, 17 fokig melegszik fel a levegő, de az északkeleti tájakon 10 fok alatt marad a hőmérséklet.

A zord, hideg téli idő helyett tehát majdnem 20 fokot mérhetünk majd hamarosan.

Ha még ennél is részletesebb előrejelzésre vágysz, nézd meg a HungaroMet videós beszámolóját is!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás