promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Anticiklon határozza meg hazánk időjárását, de már készülni kell a változásra - részletes időjárás-előrejelzés
Borítókép:  Profilmedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ilyen lesz az időjárás hazánkban, jön a változás, erre kell készülni.

 

Jelenleg egy anticiklon határozza meg országunk időjárását, ennek köszönhetően sok helyen most is nagy meleget tapasztalhatunk, pedig hétfő éjszaka volt olyan pontja az országnak, ahol már mínusz fokokat lehetett mérni, Nyírtasson -4,2 fokra is lehűlt az idő. Ma azonban visszatért az ősz eleji kellemes meleg, az ország nagyrészében mindenhol napos jói dő fogadott minket. Európát közben egy anticiklon és egy ciklon választja ketté, nyugaton sok helyen nagyon meleg van, Spanyolországban 30 fok fölötti hőmérsékletet is lehet mérni, míg a kontintens észak-keleti felében sok helyen megjelentek az éjszakai fagyok. A következő napokban azonban ez a különbség fokozatosan eltűnik, jelenleg mi is az anticiklon peremén vagyunk, ezért is van újfent ilyen meleg.

MILYEN LESZ AZ IDŐJÁRÁSRA KELL SZÁMÍTANI?

Maradni fog az őszies jó idő, általában sok napsütéssel, markáns változás csak a jövő héten fog érkezni, érdemes tehát alaposan kihasználni a rendelkezésre álló időt. Ma hazánk középső részén még tartósan felhős marad az ég, a Tiszántúlon nagyrészt gyengén felhős, a Dunántúlon pedig változóan felhős időre kell felkészülni. Az összefüggő felhőzet az éjszaka folyamán északkelet felé terjeszkedik, tevődik, viszont az ország többi részén többnyire derült vagy fátyolfelhős időre kell számítani. Hajnalra párássá válik a levegő, sok helyen köd is képződhet.

Szerdán csökkenni fog a zártabb felhőzet területi kiterjedése, de tartósan borús maradhat az ég főként Borsod, illetve Szabolcs északi részein. Másutt azonban sok napsütésre lehet számítani, a többnyire kevés fátyol- és gomolyfelhő mellett. Néhol előfordulhat gyenge eső, záporeső, főként az éjszaka folyamán. A délies szél szerdán nagyobb területen megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5-13 fok között várható, de van ahol ennél pár fokkal alacsonyabb értéket is mérhetünk. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 20 és 26 fok között ingadozik majd, de a tartósan borult részeken ennél több fokkal lehet hűvösebb.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) térképes és videós előrejelzését megnézve ti is megtudhatjátok, hogyan alakul az időjárás hazánkban:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás