promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Súlyos változásra figyelmeztetnek a meteorológusok, váratlan húzással támad az időjárás
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Erre kell számítanunk ma, illetve a következő napokban, elkerülhetetlen, hogy megérkezzen.

Az utóbbi napokban voltak helyek Magyarországon, ahol előfordult zápor, zivatar, de többnyire egész kellemes volt az időjárás, hiszen kicsit visszavett a kánikula, 30 fok alá csusszantunk, és egy kifejezetten elviselhető, meleg idő fogadta a magyarokat. Nos, akinek tetszett ez az időjárás, az örülhet, ugyanis egy ideig még ez marad, de hamarosan komoly változás következik be hazánkban.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a mai napon leginkább a napsütésé lesz a főszerep, amit szétterülő, helyenként összeálló gomolyfelhők zavarhatnak meg. Magyarország keleti harmadában záporok fordulhatnak elő, az északkeleti határ mentén pedig zivatarok is lehetnek, illetve megélénkülhet az északnyugati szél is.

A várható legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 28 fok közé esik, de ez a nap végére 13 és 20 fok közé fog csökkenni.

Itt lehet megtekinteni egy térképes nézetben is az időjárás alakulását:


Kép: met.hu (screenshot)

Sokan örülhetnek, ugyanis az OMSZ mára nem adott ki veszélyjelzést se a felhőszakadás, se a forróság miatt, így elvileg az imént említett záporok, zivatarok sem fognak olyan erővel lecsapni az országra, hogy abból esetleg gond legyen – viszont még a héten fontos változások lesznek, amikre már most figyelmeztetnek minket a meteorológusok.

A met.hu videós időjárás-előrejelzéséből kiderül, hogy hétvégén megérkezik egy újabb hidegfront. Frontrendszer és a délről felnyúló anticiklon fogja alakítani hazánk időjárását, egyre melegebb lesz a levegő, majd egy leszakadó légörvény hidegfrontja miatt szombattól már zápor, zivatar csaphat le az ország nyugati, illetve középső részére – erre mindenképp fel kell készülni.

Itt lehet megtekinteni a met.hu videós időjárás-előrejelzését:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás