promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Most közölték a meteorológusok: fordulóponthoz érkeztünk
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Fordulóponthoz értünk a meteorológusok szerint.

Továbbra is kánikula tombol Magyarországon, azonban a tikkadt meleg napokat egy hőségzáró hidegfront fogja megtörni pénteken. Előtte viszont még szembe kell néznünk az év eddigi legmelegebb napjával,

csütörtökön néhol 37-38 fokos csúcshőmérsékletet is mérhetünk.

A meteorológusok ugyanakkor felhívták a figyelmet arra, hogy egy fontos fordulóponthoz érkeztünk:

ma van a nyári napforduló, ami azt jelenti, hogy innentől kezdve ismét rövidülni fognak a nappalok; igaz, ez eleinte alig észrevehető lesz.

Ami az előttünk álló 24 óra időjárását illeti, szerdán éjszaka a gomolyfelhők nagyobb része összeesik, de maradhatnak felhősebb tájak is. Összességében közepesen felhős lesz az ég. Záporok, zivatarok főleg az ország északi felén valószínűek. A légmozgás mérsékelt marad, de zivatarok mentén viharos erejű széllökések is előfordulhatnak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 15 és 20 fok között várható, de tópartokon, belvárosi részeken ennél melegebb is lehet.

Csütörtökön sok (szűrt) napsütés várható gomoly- és fátyolfelhőkkel, de kisebb körzetekben erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés. Elsősorban az északkeleti harmadban valószínűek záporok, zivatarok, illetve a késő délutáni órákban az Alpokaljára is besodródhat egy-egy cella. A hevesebb zivatarokat jégeső, északkeleten felhőszakadás is kísérheti. A déli, délkeleti szél többnyire mérsékelt marad, de zivatarok környezetében akár viharos lökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön általában 31 és 36 fok között valószínű, de ahogy már említettük, néhol akár a 37-38 fokot is elérheti a hőmérséklet.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás