promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kegyetlen kánikula jön - hol várható hűsítő csapadék?
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Hol számíthatunk hűsítő csapadékra a tartós hőség alatt?

Tartós kánikula éri el Magyarországot, aminek egyelőre nem látni a végét. Az biztos, hogy a hét hátralévő részében hőségre és szárazságra kell számítani, szerdától már az ország minden részén 30 fok felett lesz a hőmérséklet a délutáni órákban.

Ám előtte a hétfő éjszaka még kifejezetten frissítő lesz. Túlnyomóan derült égképre lehet számítani. Csapadék nem lesz. A légmozgás gyenge vagy mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 8 és 14 fok között várható, de a hidegre érzékeny helyeken ennél több fokkal alacsonyabb, míg a belterületeken, vízpartoknál magasabb értékeket is mérhetnek.

Kedden derült, napos idő várható, keleten gyenge gomolyfelhő-képződéssel. Csapadék nem lesz. A légmozgás mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 35 fok között várható. Az ország nyugati-, dél-nyugati részén lesz csak 30 fok körüli a maximum hőmérséklet, míg az ország középső részétől keletre már forróságra kell számítani, amin legfeljebb csak a felhők tudnak majd enyhíteni.

Csapadék, hűsítő zápor sehol sem valószínű, és ez az egész hétre is kijelenthető.

Részletes időjárás-előrejelzés az alábbi videóban:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás