promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Orbán Viktor egyetlen szóval söpörte félre Szentkirályi Alexandrát, egyik kormánytagnál sem adta fel ilyen gyorsan, pedig Szijjártó Péternél is hamar lapozott
Borítókép:  TV2 Play
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Orbán Viktor képtelen volt felismerni Szentkirályi Alexandrát, gyorsan félre is söpörte.

Egyre közelebb a június 9-ei választás, amelynek során az alaptörvény értelmében kivételesen 4 és fél évre választanak a magyar emberek képviselőket, polgármestereket, illetve Budapest főpolgármesterét. Tudniillik azok, akiket most megválasztanak az önkormányzati választáson, 2024 őszétől 2029 tavaszáig lesznek hivatalban. Idei évtől egyébként az európai parlamenti választással egy időben kell megtartani az önkormányzati választásokat Magyarországon, tehát június 9-én arról is szavaznunk kell, hogy kik képviseljék Magyarországot az európai parlamentben.

Budapest főpolgármestere jelenleg Karácsony Gergely, aki természetesen idén is indul a posztért, de Szentkirályi Alexandra is erre a címre pályázik; kőkemény kampányvideókkal próbálja megmutatni az embereknek, hogy Karácsony Gergely szerinte miért nem alkalmas főpolgármesternek.

Szentkirályi Alexandráról megoszlanak a vélemények, hogy jól vezetné-e Budapestet, pedig van neki ebben némi tapasztalata, hiszen 2014 novemberétől egészen 2019-ig ő volt a főváros humán ügyekért felelős főpolgármester-helyettese - tehát a kulturális, oktatási, szociál- és ifjúságpolitikai, sport-, környezetvédelmi, turisztikai és arculati feladatokat felügyelte.

Érdekes egyébként, hogy a legtöbb ember egyből felismerné a magyar politikusokat, ha eléjük tennénk róluk egy-egy képet, szóval könnyen be tudnák azonosítani mondjuk Orbán Viktort, Szijjártó Pétert, vagy Rogán Antalt, de hogyha gyerekkori képeket mutatnánk róluk, akkor már menne a fejvakarás.

Bizony nem lenne senki sem könnyű helyzetben, ha gyerekkori fotóik alapján kellene megmondani, hogy melyik politikus hogyan nézett ki 5 évesen, kisgimnazistaként, vagy végzős diákként. Orbán Viktor tablóképét persze mindenki látta már, de ha a kormánytagokról lennének kint fiatalkori fotográfiák, akkor bizony még maga a miniszterelnök is nehéz helyzetben lenne.

(Így nézett ki az érettségiző Orbán Viktor 1981-ben. Fotó: Facebook)

Sőt, volt is, mert korábban készült egy videó Orbán Viktorral, amiben az volt a feladata, hogy gyerekkori fotók alapján fel kellett ismernie a kormánytagokat. A miniszterelnök persze nem mindegyikre tudta a választ, 11 politikusból mindössze 6-ot ismert fel, és míg volt olyan kormánytag képe, amin kicsit gondolkozott, Szentkirályi Alexandrát például egyetlen szóval gyorsan félre is söpörte.

„Reménytelen!”

- mondja az alábbi videóban Orbán Viktor, majd tovább is löki a következő képre a tesztet.

De hány kormánytagot ismersz fel a videóban? Jobb eredményt érnél el, mint a miniszterelnök?

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás