promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Pánik Szolnokon: forgószél csapott le a közkedvelt strandra, az emberek riadtan menekültek
Borítókép:  Szolnok Élménysziget (screenshot)
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Forgószél miatt tört ki a pánik Szolnok népszerű strandján.

Rendkívül látványos időjárási jelenség alakult ki a Tisza felett, egy forgószél, másnéven porördög csapott le az egyik szolnoki strandra. A látványos jelenség nagy riadalmat keltett a fürdőzőhelyen, a strandolók azonnal menekülőre fogták, amint a forgószél kiért a partra.

A porördög okozta felfordulásban szerencsére senki sem sérült meg, csak a napernyőket kapta fel. A szélörvényről több felvétel is készült, a szolnoki szabadstrand kamerája is rögzítette a pillanatot, amit aztán a Szolnok Élménysziget Facebook-oldalán tettek közzé.

Erről a ritka jelenségről tudni kell, hogy nem példa nélküli errefelé: a nyári időszakban többször is láthattunk már korábban ehhez hasonló forgószelet a Tiszán és a Holt-Tiszán, azonban ezen a szolnoki partszakaszon eddig sosem láttak ilyet.

„A forgószél átsöpört a túlpartról, a saját partunkat is érte. Személyi sérülés nem történt, fizikai károk keletkeztek a napernyőinkben, illetve a fürdőzők felszerelésében. (...) Ez a jelenség nagyjából 5-10 perc alatt ment végig a túlpartról egészen idáig”

- nyilatkozott egy strandőr a Tények-nek.

A forgószél a nyári időszakban, nyugodt időjárási körülmények között alakul ki, a nagyobb porördögök sebessége elérheti a 200 km/h-t is, de a Magyarországon eddig kialakult forgószelek még a 100 km/h-t sem érték el. Nagyobb méretű forgószelet legutóbb májusban rögzítettek Debrecen közelében, majd júniusban Nyíregyházán. A Tények összefoglalójában még több felvételt láthattok a Magyarországon videóra vett forgószelekről.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás