Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

A Ford robotja emberként lépeget, és behordja a bevásárolt cuccokat

A Ford robotja emberként lépeget, és behordja a bevásárolt cuccokat

Tech & Tudomány

A Ford robotja emberként lépeget, és behordja a bevásárolt cuccokat

Tech & Tudomány

Gaba 13:05

A robot, aki intézi a bevásárlás utáni pakolást. Ezzel a jelszóval fejleszti a Ford Digitet, aki komoly súlyokat képes emelni, és úgy mozog, mint egy ember. Videó!

A Ford már teszteli önvezető autóit, mely emberi beavatkozás nélkül közlekedik az utakon. A kocsit az amerikai gyártó úgy tartja számon, hogy végre itt a lehetőség, amikor egy gép helyettünk vásárol be, és házhoz is szállítja a termékeket. A Ford itt nem állt meg: kifejlesztett egy olyan robotot is, mely a bevásárolt dolgokat a házba is beviszi.

A masinát Digitnek nevezték el, és úgy lépeget a csomagokkal a kezében, mint egy ember. Na jó, kicsit terminátorosabban. Akár 18 kilónyi súlyt is elbír.

Az autógyártó az oregoni székhelyű Agility Robotics nevű startuppal összefogva építette fel a segítő robotot, s a keddi bejelentés szerint Digitet elkezdték tesztelni. A videó tanúsága szerint egyenetlen talajon is ügyesen mozog, és akkor sincs gondja, ha a lépcsőfokokon kell egyensúlyoznia.

A Ford kiélezett versenyt folytat a Google-lel és a Teslával az önjáró elektromos járművek illetve a mesterséges intelligencia alkalmazása terén.

Borítókép: Youtube