promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rejtély és misztikum – mit tanulhatunk a gombák világától?
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Érdekes kérdés egy fontos témában.​

A Humusz Szövetség, ahogy az előző évben, úgy ezúttal, 2022-ben is Zöld Kalandozásokra hívja az érdeklődőket. Az április 6-tól május 11-ig tartó, a Humusz Házban (1111 Budapest Saru utca 11.) megrendezett előadássorozat utolsó alkalmán Dima Bálint, az ELTE Természettudományi Karának Biológiai Intézete munkatársa arra próbál választ adni, hogy mit tanulhatunk a gombák világától – írja felhívásában a Humusz Szövetség.

Rejtélyes és misztikus a gombák világa. Egy olyan világ ez, amit az átlagemberek alig ismernek. Persze, azt sokan tudjuk, hogy vannak ehető gombák, és vannak olyanok, amelyektől óvakodni kell. A köztudatban az is benne van, hogy hogy a gyógyászatban is használják ezeket, de az a helyzet, hogy a gombák világa ennél jóval összetettebb.

Kezdjük talán azzal az adattal, hogy becslések szerint 1,5–3,8 millió gombafaj létezhet a Földön, de eddig mindössze nagyjából 150 ezret fedeztek fel. És folytassuk azzal, hogy gombák fontos szerepet játszottak a földi élet kialakulásban, annak fenntartásában és fejlődésében. Továbbá hangsúlyos a környezettudatos jövőben betöltött szerepük. Ja, és bármennyire is azt hisszük, de a gombák nem sorolhatók be sem az állatok, sem a növények világába.

Sok újdonságról lesz tehát szó május 11-én, a Humusz Szövetség Zöld Kalandozások előadássorozatának utolsó előadásán. Dima Bálint, az ELTE Természettudományi Karának Biológiai Intézete munkatársa beszél majd a gombák szerteágazó életéről, különös tekintettel a természetben található nagygombák változatosságáráról, megismerésükről és szerepükről.

A programot az Agrárminisztérium Zöld Forrás programja támogatja.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás