promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Most kiderült, hogy Vilmosnak vagy Harry hercegnek van-e több pénze
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Sokakat talán meglep, de a brit királyi ház elég speciális módon kezeli a pénzügyeket.

A brit királyi családhoz tartozó Vilmos és Harry hercegek édestestvérek, jó viszonyt ápolnak egymással, mégis merőben eltérő életutat választottak maguknak. Vilmos egyértelműen arra készül, hogy Erzsébet és Károly után a trónra üljön, míg nála két évvel fiatalabb öccse inkább a „polgári” életet választotta felesége, Meghan Markle oldalán.

Néhány kiszivárgott friss információ szerint a királyi udvarban sem veszik egy kalap alá a „srácokat”, például abban is jelentős különbség mutatkozik, hogy milyen anyagi javak fölött rendelkeznek. És az előny nem feltétlenül az idősebbik testvér oldalán van.

Amikor például Erzsébet anyakirályné (II. Erzsébet édesanyja) 2002-ben elhunyt, 14 millió fontot hagyott Vilmosra és Harryre. Az akkor 20 és 18 éves fiatalemberek nem egyenlő arányban részesedtek a summából, Harry ugyanis többet kapott belőle, ami később nagyban hozzájárult, hogy amerikai feleségével önállósodni tudtak az udvartól.

Első látásra mindez talán értelmetlen döntésnek tűnhetett, de a brit királyi családban elég speciális módon kezelik a pénzügyeket. Amikor Károly trónra kerül, Vilmos lesz az új walesi herceg, ami azt jelenti, hogy jelentős birtokokhoz és bevételi forrásokhoz jut majd hozzá, míg Harrynek ilyesmi nem dukál.

Erzsébet anyakirályné tehát erre gondolva hagyott nagyobb pénzösszeget a „kicsinek”, és Harry persze örökölt az 1997-ben elhunyt édesanyjától, Diana hercegnétől is. Bármennyire furcsának is tűnhet, de jelenleg tehát Vilmos a kevésbé tehetős, és majd csak akkor fordul a kocka, ha Wales – képletesen – a kezébe kerül.

A két herceg összesen közel 13 millió fontot örökölt Dianától, míg Erzsébet anyakirályné vagyonát 50–70 millió közé taksálták két évtizeddel ezelőtt. Ezekből részesedtek a dédunokák az említett 14 millióval, vagyis jó ideig nem kell tartaniuk az éhenhalástól.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás