promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kasza Tibi akkora pofont adott Istenes Bencének, hogy az egész RTL-nek belefájdult a feje
Borítókép:  TV2 Play
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ekkora sallert még soha nem osztottak ki.

Jelenleg Kasza Tibinek és Istenes Bencének is van műsora valamelyik kereskedelmi csatornán. A Szerencsekerék már régóta egyeduralkodóként tarol a TV2-n, míg az RTL újabb és újabb kudarcot kénytelen elszenvedni, mivel egymás után buknak el a hétköznap esti főműsoridőre ütemezett produkcióik.

Érdekes egyébként, hogy a Szerencsekerék még annak ellenére is kiemelt számokat tud produkálni, hogy a csatorna már nemcsak friss adásokat, de ismétléseket is sugároz. A TV2 most már átállt arra a rendszerre, hogy hétfőn és kedden a 4. évad adásait adja, míg szerdán, csütörtökön, és pénteken a 2022 tavaszán már vetített 2. évad részeit tűzik képernyőre. Ennek ellenére a nézők továbbra is kitartanak az ország legpörgősebb showja mellett, és még az sem ábrándítja ki őket, hogy a csatorna sokszor álcivileket küld játszani.

Megnéztük, hogy a 23. héten hogyan alakult az RTL és a TV2 közti cicaharc, és bár előbbi csatorna már ott liheg az utóbbi nyakában - az előző héten már csak 0,1 százalékpont volt a különbség közöttük -, a TV2 még mindig lazán elviszi a hétköznapokat.

Miközben a Szerencsekerék adásai - legyen szó újról vagy régiről - kiemelkedő nézettséggel futnak, a Tippelj és vidd el továbbra is vért izzad azért, hogy néhány embert ott tartson az RTL-en. Úgy tűnik, a világ egyik leghíresebb és legrégebben futó vetélkedője Magyarországon nem tudta megtalálni a közönségét, éppen ezért csodálkoznánk rajta, ha további évadok készülnénének belőle. Ráadásul a bukás azért is olyan csúfos, mert egy vadonatúj műsorról beszélünk, ami ismétlésekkel szemben hasalt ekkorát.

De nézzük meg napokra lebontva, hogy mekkora is az a bizonyos különbség!

Június 5., hétfő:

  • Szerencsekerék: 728 ezer (teljes lakosság), 186 ezer (18-49)
  • Tippelj és vidd el: 363 ezer (teljes lakosság), 106 ezer (18-49)

Június 6., kedd:

  • Szerencsekerék: 742 ezer (teljes lakosság), 179 ezer (18-49)
  • Tippelj és vidd el:  385 ezer (teljes lakosság), 118 ezer (18-49)

Június 7., szerda:

  • Szerencsekerék ismétlés: 698 ezer (teljes lakosság), 158 ezer (18-49)
  • Tippelj és vidd el: 365 ezer (teljes lakosság), 91 ezer (18-49)

Június 8., csütörtök:

  • Szerencsekerék ismétlés: 751 ezer (teljes lakosság), 196 ezer (18-49)
  • Tippelj és vidd el: 394 ezer (teljes lakosság), 107 ezer (18-49)

Június 9., péntek:

  • Szerencsekerék ismétlés: 686 ezer (teljes lakosság), 161 ezer (18-49)
  • Tippelj és vidd el: 351 ezer (teljes lakosság), 96 ezer (18-49)

A hétvége viszont az RTL-nek kedvezett jobban: a Fókusz Pluszt kétszer többen nézték, mint a Tények Pluszt, A mi kis falunk aktuális része a heti toplista harmadik helyét húzta be, olyan jól futott, míg a TV2-n vele egyidőben futó Indiana Jones és az elveszett frigyláda fosztogatói bedőlt. A kereskedelmileg fontos célcsoportban azonban az M4 Sporton közvetített Bajnokok Ligája döntő: Manchester City – FC Internazionale zárt az első helyen.

Vasárnap aztán ugyancsak az RTL nyert, hiszen a Cobra 11 25. évadnyitója sokkal jobban teljesített, mint a Gemini Man a TV2-n.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás