promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Álcivilek a Szerencsekerék-ben: a TV2 a saját embereit küldi a játékba, harmadrangú celebek veszik el a lehetőséget az igazi jelentkezőktől
Borítókép:  TV2 Play
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A TV2 civilnek álcázott hírességeket, a saját embereit szerepelteti a Szerencsekerék-ben, közben az igazi civil jelentkezőket nem engedik a játékba.

Mióta megújult formában visszatért a képernyőre a Szerencsekerék, több ezer civil jelentkezett a játékba, hiszen sokan vágynak arra, hogy szerencsét próbálva megpörgessék a legendás kereket, és némi tárgynyereménnyel, vagy pénzzel térhessenek haza. Természetesen nem mindenki kerülhet be a műsorba, az adásfelvételeket megelőzően itt is egy castingon kell részt vennie mindenkinek, hogy kiderüljön, alkalmasak-e egyáltalán arra, hogy kamera elé álljanak.

Ez azért fontos, mert vannak, akik leblokkolnak a stúdióban, stresszesek lesznek a lámpáktól és a kameráktól; egyesek még rosszul is lesznek tőle. Persze a Szerencsekerék-ben nem csak ezért válogatják meg alaposan a játékosokat, az illetőnek érdekesnek, szórakoztatónak is kell lennie, hogy egy egész adáson keresztül le tudja kötni a nézők figyelmét, szimpatizálni tudjanak vele, és izgulhassanak azért, hogy nyerjen. Nem mellesleg Kasza Tibinek sem mindegy, hogy milyen beszélgetőpartnereket kap, hiszen ha valaki annyira visszahúzódó és unalmas, azzal nem tud poénkodni, sem eldiskurálni. Így tehát a TV2 egy igen alapos szelektálást végez, mielőtt valakit a Szerencsekerék stúdiójába engedne be.

„Bátraké a szerencse”

- tartja a szólás, és való igaz, először is bátorság kell ahhoz, hogy valaki beadja a jelentkezését a műsorba, azonban nem csak tőle függ, hogy be is kerül-e.

A TV2 ugyanis nem csak a jelentkezők közül válogatja ki a civil játékosokat, hanem a saját háza tájáról is szereti protekciósan betolni az embereket. Nem egyszer láthattunk példát arra, hogy

egy civilnek álcázott híresség, vagy ismert ember pörgetett a kamerák előtt.

Budavári Fülöp sokaknak lehet ismerős. Ő is a TV2 embere, aki 2020-ban nyert felvételt a TV2 Akadémiára. Miután a Mokkában vizsgázott - Bálint Zsuzsanna pszichológussal beszélgetett -, online riporter lett a Ninja Warrior Hungary-ben, a Sztárban sztár leszek második évadában, valamint a Sztárban sztár 2022-es évadában. Emellett játszott a Farm VIP 3. évadában, illetve szerepelt a Sztárok a reptéren című műsorban is, amit Csuti vezetett.

Tekintve, hogy ilyen sokat láthattuk már képernyőn, ráadásul a Farm VIP-ben is, ahová mint celebet válogattak be a többi híresség közé, semmiképp sem nevezhető civilnek.

Mert kik is tulajdonképpen a celebek?

Olyan személyek, akik általában a médiában válnak híressé - lehetnek színészek, énekesek, modellek, vagy a médiában gyakran megjelenő személyek. Vagyis Budavári Fülöp elég erősen ebbe a kategóriába tartozik; ő máris elvette egy civil jelentkezőtől a lehetőséget, hogy bejusson és nyerjen valamit a játékban.


De ne csak a korábbi évadokban kutakodjunk, nézzünk kicsit szét a közelmúltbeli adásokban! Április 28-án, a 4. évad 5. adásában Csisztu Zsuzsa látszólag két civil játékossal együtt pörgetett. De a TV2 nézői rögtön kiszúrhatták, hogy az egyikük Molnár Sanyi volt, a Sztárban sztár leszek 3. évadának legjobb 12 versenyzőjének egyike. Mióta is nevezünk civilnek valakit, aki az ország egyik legnézettebb showműsorában énekelt hétről-hétre?

Hiszen a műsor által Sanyi is országos ismertségre tett szert, valószínűleg sokan megszólították az utcán, gratuláltak neki, bekövették a közösségi oldalán. Átlagemberek pedig nem szoktak ilyen kiemelt figyelmet kapni másoktól. A TV2 tehát itt is betolta az egyik jól ismert emberét, míg az egyik civil jelentkezőt bedobták a süllyesztőbe.


De jöjjön a legfrissebb, egyben legfelháborítóbb húzásuk! Május 4-e, csütörtök:

hogy kerülhetett Virág András civil játékosként a műsorba?

A kecskeméti fiatalember először az Exatlon Hungary 3. évadában tűnt fel, ahol a Bajnokok csapatát erősítette. Később a TV2 visszahívta őt az All Star-évadba is. A műsor miatt ő is igen nagy ismertségre tett szert, de vegyük hozzá azt is, hogy Virág Andrásról nem csak a sport reality-ben nyújtott teljesítménye, hanem a magánéleti dolgai miatt is írtak a bulvárlapok; nem egy portál hozta le például, amikor kiderült, hogy szakított a párjával. Civil emberekkel közel sem foglalkozik ennyit a sajtó.


Emellett pedig Virág András többször is kapott már meghívást különböző nagyszabású eseményekre. 2021 nyarán például a Sport-All SE a díjátadó gálájára hívta meg az Exatlon egykori bajnokát, hogy egy híresség is jelen legyen, és a sajtó úgy is említette meg őt, mint "közszereplő".

De ha ez nem lenne elég, Virág Andrást rendszeresen hívják különféle premier előtti vetítésekre. Mint köztudott, a nagy filmes bemutatók mindig kapnak egy olyan vetítést is, amin magyar hírességek, közszereplők, influenszerek is meghívást kapnak a forgalmazóktól. Ezekről a celebekről a jelenlévő sajtófotósok képeket is készítenek a molinók előtt. Virág András több ilyen eseményre is meghívást kapott:

jelen volt a Legendás állatok: Dumbledore titkai, a Jurassic World: Világuralom, a Thor: Szerelem és mennydörgés, legutóbb pedig a John Wick 4. felvonásának premier előtti vetítésén.

(Fotó: Profimedia)

Az említett példákból is látszik, hogy a TV2 előszeretettel veszi el a játék és a nyerés lehetőségét azoktól a jelentkezőktől, akik valóban ismeretlen, átlagemberek, és inkább tolják be a saját embereiket civilnek álcázva őket. Vagy azt gondolják, hogy ha Virág András mellé beraknak egy Szorcsik Vikit, akkor már a nézőknek nem fog feltűnni, hogy Kasza Tibi beköszönő sablonszövegétől ellentétben nem két civil és egy sztár, hanem két sztár és egy civil játszik a Szerencsekerék-ben?

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás