promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rebrov: Ha valaki nem motivált, annak mennie kell
Borítókép:  ALEXEY FILIPPOV / SPUTNIK / SPUTNIK VIA AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Ferencváros vezetőedzője, Szergej Rebrov boldog, hogy ha korlátozott számban is, de lehetnek majd nézők a Bajnokok Ligája mérkőzéseken. Az ukrán szakvezető szerint a BL-szereplés biztosan segít majd az egész magyar focinak. Rebrov emellett továbbra is csak a munkában hisz, s vallja: ha valaki nem motivált, annak mennie kell.

Hamarosan megkezdi szereplését a Ferencváros a Bajnokok Ligája csoportkörében. A Fradi vezetőedzője, Szergej Rebrov a sűrű őszi időszak (bajnokság, Magyar Kupa, BL) előtt adott interjút az Origónak. Az ukrán szakember azzal kezdte a beszélgetést, hogy alapvetően különleges és kettős helyzetben kellett helytállniuk. Hiszen miközben az OTP Bank Ligában nézők előtt játszhattak, addig a BL-selejtezőkre más szabályok vonatkoztak, így nem tudták a szurkolókkal úgy megünnepelni a sikert, mintha a drukkerek a stadionon belül lettek volna.

„Természetesen megértem, mekkora siker ez a játékosoknak, a szurkolóknak és Magyarországnak. Ez egy nagy lépés előre, ami biztosan segít majd az egész magyar focinak" – fogalmazott Rebrov. 

Mint mondta, nehéz vizionálni a BL-csoportkörrel kapcsolatban, hiszen topcsapatok ellen kell játszania a Fradinak, egyúttal kiemelte azt, hogy minden pontért meg kell harcolni. Rebrov elárulta, nem tűz ki maga elé nagy célokat, a mindennapi munkában hisz. És ezt is próbálja átadni játékosainak.

„Minden meccsre alaposan felkészülök, minden meccset nagyon komolyan veszek, ezt próbálom a játékosoknak is átadni. Ha csak arra gondolunk, hogy egy év múlva hova kellene eljutni, úgy nagyon nehéz. Persze, kellenek tervek, stratégia, de a cél az, hogy a lehető legkomolyabban vegyük a meccseket, aztán meglátjuk, mi sül ki belőle, mint most. Senki nem úgy gondolkodott, hogy nekünk most be kell jutnunk a Bajnokok Ligájába. Megtettük, amit tudtunk, kihoztuk magunkból a maximumot, és megérdemelten jutottunk be, de csak azért érdemeltük meg, mert minden meccsen megfelelően koncentráltunk" – mondta a szakember.

Az ukrán tréner több interjújában is hangsúlyozta már a munka fontosságát, azt, hogy játékosai dolgozzanak, fejlődjenek, s akkor elérhető a siker.

„Az én filozófiám az, ha a játékos elveszíti a motivációját, akkor változtatni kell. Meg lehet nézni, az első évemhez képest hány poszton változott a keret. A játékosoknak intenzíven kell dolgozni, és persze kellenek a megfelelő képességek is. A legfontosabb, ha valaki nem motivált, annak mennie kell, és vérfrissítésre van szükség. Félévente három, négy, akár öt játékost is cserélünk, mindenkinek éreznie kell, hogy van konkurencia a posztján, így maradhatunk versenyben" – mesélt filozófiájáról Rebrov, aki jelezte, télen megint erősíteni kell.

Arra a kérdésre, hogy miként lehet felkészülni olyan ellenfelekből, mint a Juventus, a Barcelona és Dinamo Kijev elmondta, meg kell mutatni a játékosoknak a csapatok erősségeit, esetleges gyenge pontjait. Ami fontosabb az az, hogy nem kell félni, önbizalommal kell pályára lépni, és akkor jól tudják a labdarúgók képviselni a magyar focit.

„Örülök, hogy itt lehetünk, hogy topcsapatok jönnek Budapestre. Alaposan fel fogunk készülni, de mindenki tisztában van azzal, mire képes Messi vagy Ronaldo, hogy mennyibe kerül egy ilyen játékos. A pályán szerencsére tizenegy játékos van és nem egy" – tette hozzá. 

Természetesen szó esett Rebrov volt csapatáról, a Dinamo Kijevről is. Ezzel kapcsolatban arról beszélt a Fradi vezetőedzője, hogy nem lesz egyszerű az ukrán csapat elleni meccs, de félre kell rakni az érzelmeket. 

S, hogy mi a helyzet azzal, hogy a Ferencváros csapatában kevés a magyar játékos? Erre egyszerű választ adott Rebrov:

„Ha továbbra is a legmagasabb szinten akarunk játszani, akkor konkurencia kell a posztokra, néha ezt a harcot pedig elveszítik a hazai játékosok. Valaki nem lehet csak azért a csapatban, mert magyar."

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás