promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
„Ezek azok a pillanatok, amelyekért érdemes focizni" – nyilatkozatok a Fradi BL-be jutása után
Borítókép:  MTI/Kovács Tamás
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Ferencváros 25 év újra ott van a Bajnokok Ligája csoportkörében. Az elképesztő siker után a magyar csapat vezetőedzője, Szerhij Rebrov és a csapat kapitánya, Lovrencsics Gergő is érthető módon boldogan nyilatkozott.

Ahogy arról portálunk is beszámolt, a Ferencváros azzal, hogy az idegenbeli 3-3-as döntetlen után, hazai pályán 0-0-t játszott a Molde csapatával, 25 év után újra bejutott a Bajnokok Ligája csoportkörébe. (Annyit érdemes jelezni, hogy 1995-ben még csak egy selejtezőkör volt, akkor a belga Anderlecht volt az ellenfél, ezen túljutva kerültek a csoportkörbe, melyben az Ajax, a Grasshoppers és a Real Madrid jött szembe.)

A találkozót követően a magyar csapat vezetőedzője, Szerhij Rebrov érthetően boldogan nyilatkozott. Az ukrán szakember arról beszélt, hogy tisztában van vele, hogy mekkora munka van a siker mögött, mivel játékosként a Dinamo Kijevvel rögtön a csoportkörben kezdhettek, a Ferencváros viszont négy ország bajnokát búcsúztatva harcolta ki a főtáblára kerülést.

„Ezek azok a pillanatok, amelyekért érdemes focizni Most nem a tévében fogjuk nézni a Bajnokok Ligáját, hanem ott leszünk a csoportkörben. Egész héten azzal próbáltam motiválni magam, hogy október elsején ott szeretném látni a csapatunkat a negyedik kalapban és várni az ellenfeleket. Jobbnak bizonyultunk a norvég bajnoknál és az egész selejtezősorozatban nehezebb sorsolásunk nem is lehetett volna. De a csapat megmutatta az erejét" – ezt már a csapat kapitánya, Lovrencsics Gergő mondta klub honlapján.

Míg Sigér Dávid arról beszélt, hogy ez a sikert egész Magyarországnak nagyon nagy örömet okoz, még azoknak is, akik nem Fradi-szurkolók. 

A Ferencváros BL-csoportkörbe jutását követően több olyan korábbi Fradi-játékos is megszólalt, aki ott volt a 25 évvel ezelőtt zöld-fehér csapatban. 

„Csak szuperlatívuszokban tudok beszélni a csapatról, az eddigi menetelésről, aminek a megkoronázása volt a tegnap este. Óriási érzelmek szabadultak fel most, számomra pedig külön öröm, hogy a 12 éves fiammal együtt szurkoltuk ki a televízió előtt a sikert, hogy ő is átélhette ezt. Igazi felugrálós, pacsizós, imádkozós este volt. Sokan mondták már, de tényleg igaz, hogy hosszú évek szisztematikus munkájának érett most be a gyümölcse a klubnál. Látom, hogy ezek a fiúk mennyit dolgoznak nap, nap után, ami kellett ehhez az eredményhez, ahogy Szerhij Rebrov munkája is" – mondta Szűcs Mihály.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás