promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Fradi-számok: 10+1 dolog a BL-főtáblás csapatról
Borítókép:  MTI/Kovács Tamás
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Nagy menet volt, amit idáig végrehajtottak a zöld-fehérek, íme mindez a számok tükrében.

A Ferencvárosi Torna Club 0-0-ás döntetlent játszott a norvég Molde ellen, de az első meccsen 3-3 született, így a budapesti zöld-fehérek 25 év után újra ott vannak a Bajnokok Ligája-főtáblán!

Eme siker apropóján néhány fontosabb dolgot összegyűjtöttünk:

3 – Tokmac Nguen kiváló formában volt a selejtezők alatt és ennyi góllal volt a csapat legeredményesebbje labdarúgója. A kenyai származású norvég játékost hazájában is dicsérik, főként, hogy ezúttal a Molde révén egy norvég csapat volt az ellenfél. Válogatott meghívót is kapott nem olyan rég, a figyelem pedig egyre inkább rá irányul. 

7 – ukrán, albán, norvég, brazil, szlovén, német, magyar. Ennyi féle nemzetiségű játékos szerepelt az Fradi kezdőjében a Molde elleni visszavágó során.

9 – ennyi gólt szerzett a selejtezők alatt a Fradi, az első három körben még egymeccses párharcokat láttunk, a playoffnál viszont visszatért a jól bevált oda-visszavágós rendszer. Előbbieknél egyébként mindhárom esetben kettő gól született meccsenként, a Molde elleni csaták szakítottak ezzel a sorozattal. 

10 – a legtöbb gólt szerző Tokmac Nguen mezszáma. A Ferencváros 2019 januárjában igazolta le, idén októberben tölti 27. életévét.

11 – évvel ezelőtt sikerült egy magyar csapatnak a BL legjobb 32 csapata közé kerülnie. Akkor a Debrecennek jött ez össze. Hatalmas szenzációnak számított, igaz győzelmet nem sikerült aratni, de két döntetlen összejött.

23 – ennyi éves volt a legfiatalabb labdarúgó, aki pályára lépett a Ferencvárosban, ő pedig nem más, mint a francia Aissa Laidouni. Csereként lépett pályára, Sigér Dávid helyére érkezett a második félidőben, idén lesz 24 éves, december 13-án tölti be. A Fradi 2020 nyarán szerződtette, korábban a román első és a francia harmadosztályban is játszott.

25 – ennyi év telt el azóta, hogy a Ferencváros utoljára a Bajnokok Ligája-főtábláján szerepelt. 1995-ben még csak egy selejtezőkör volt, akkor a belga Anderlecht volt az ellenfél, ezen túljutva kerültek a csoportkörbe, melyben az Ajax, a Grasshoppers és a Real Madrid jött szembe.

32 – enny éves volt a visszavágón pályára lépők közül a legidősebb játékos. Lovrencsics Gergő, Somalia és Isael is 1988-ban született, azonban Isael, aki teljes nevén Isael da Silva Barbosa májusi születésű, míg a másik két labdarúgó szeptemberi.

484 – ennyi volt a Ferencváros teljes játékideje a selejtezők alatt, a hosszabbításokat is beleszámolva. Mindez öt meccs alatt gyűlt össze.

15,25 millió euró – ennyi pénz járt a BL-főtábláért, ami forintba átszámolva majdnem 5,5 milliárd forintnak felel meg. Jóval több, mint amit az Európa Ligába jutóknak ad az UEFA, ott ugyanis 2,92 millió euró jár a szereplésért.

24,7 millió – ennyi euró volt a párharcot megelőzően a budapesti csapat becsült piaci értéke. A legértékesebbnek az ukrán szélső, Olekszandr Zubkov számított 2 milliós értékével.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás