promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hatalmas siker: a Fradi ott van a Bajnokok Ligája csoportkörében!
Borítókép:  MTI/Kovács Tamás
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Ferencváros hazai pályán 0-0-s döntetlent játszott a Molde ellen a Bajnokok Ligája-playoff visszavágóján. S mivel a Fradi idegenben 3-3-s döntetlent ért el, így idegenben lőtt gólokkal továbbjutott norvég ellenfelén, s ott van a BL csoportkörében.

„Hiszek a játékosaimban. Büszke vagyok, ahogy Magyarországot képviseljük nemzetközi szinten"

– fogalmazott a Ferencváros vezetőedzője, Szerhij Rebrov a Molde elleni Bajnokok Ligája-selejtezőmérkőzés visszavágója előtt. Az első mérkőzés 3-3-as eredménye után a két csapat második találkozója sokkal visszafogottabb jelleget öltött. Legalábbis, ami az eslő félidőt illeti.

Mindkét együttes alapvetően türelmesen futballozott, arra várva, hogy ellenfele mögött üres terület nyíljon, hogy aztán azt tudja támadni. Az első negyvenöt perc az óvatos játék miatt nagy helyzetet egyáltalán nem, de még kaput eltaláló lövést is csak alig hozott.  (Összesen a két csapatnak 1 kaput eltaláló lövése volt, a Molde ötször, míg a Fradi háromszor próbálkozott.

A második játékrészt jelző sípszó előtt az volt a nagy kérdés:

a Molde mikor változtat hozzáállásán, mikor jön el az a pont, amikor a norvég csapat gólszerzési kényszere miatt nyíltabbá, lüktetőbbé válik a játék?

Nos, a norvég csapat a 70. perc környékén változtatott játékán úgy, hogy a pálya jobb oldalán emberfölényes helyzeteket kialakítva próbált a Fradi kapuja elé jutni. Egy esetben a Ferencváros kapusának, Dibusz Dénes nagyot kellett védenie. A 80. perc magasságában azonban Rebrov kettőt cserélt, jött Isael és Laidouni és a Molde mezőnyfölénye csak labdabirtoklásban, s nem helyzetekben mutatkozott meg.

Az utolsó percekben amennyiszer csak tudta a Fradi kapuja elé ívelte a labdát a Molde, de egy nagyobb helyzeten kívül nem futotta a norvég csapatnak többre. A találkozó így 0-0-s döntetlennel ért véget, ez pedig azt jelenti, hogy

25 év után a Ferencváros újra ott van a Bajnokok Ligája csoportkörében!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás