promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
BL: Rebrov hisz a játékosaiban, de van, ami gondot okozhat a Fradinak
Borítókép:  ALEXEY KUDENKO / SPUTNIK / SPUTNIK VIA AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

„Hiszek a játékosaimban. Büszke vagyok, ahogy Magyarországot képviseljük nemzetközi szinten" – mondta a Ferencváros vezetőedzője, Szerhij Rebrov a Molde elleni Bajnokok Ligája-selejtezőmérkőzés előtt. Míg a korábbi Fradi tréner, László Csaba arról beszélt, mi okozhat gondot a magyar együttesnek.

A Bajnokok Ligája csoportkörének kapujában áll a Ferencváros. A magyar együttes a BL-play-off körének első felvonásán, elképesztően izgalmas mérkőzést, s 3-3-as döntetlent játszott a Molde otthonában. De ahogy ahogy odavágó, a visszavágó sem lesz könnyű, erről maga a Fradi vezetőedzője, Szerhij Rebrov beszélt a találkozó előtti sajtótákoztatón. Az ukrán szakember jelezte, az első mérkőzésen az időjárás és a műfű is nehezítő tényező volt, és úgy látta, nem mindegyik játékosa hozta ki magából a száz százalékos teljesítményt.

„Hiszek a játékosaimban. Büszke vagyok, ahogy Magyarországot képviseljük nemzetközi szinten. A mostani és az előző idényben összesen hét selejtezős párharcot vívtunk, ebből hatot megnyertünk, majd tavaly az Európa-ligában mindenki szerint halálcsoportba kerültünk, az utolsó fordulóban mégis továbbjutási eséllyel léptünk pályára" - fogalmazott Rebrov.

(Érdekesség, hogy az UEFA honlapjának statisztikái szerint a Ferencváros története során tíz olyan európai kupapárharcot vívott, amelyben az első mérkőzésen idegenben döntetlent ért el, ezek közül nyolcszor jutott tovább.)

A mérkőzés előtt a Bors megkérdezte a korábbi Ferencváros-trénert, László Csabát, mit gondol a Molde elleni meccsről. 

„Nyilvánvaló, a mostani Fradi abban különbözik a régebbiektől, hogy klubvezetése nem sajnálta a pénzt az erősítésre, ugyanakkor a nyári időszakban nem adták el a legjobbjaikat. Az első meccsen a fradisták számára szokatlan műfű keresztbe tett nekik, gyorsabban csusszant meg a labda, amihez játékosai nincsenek hozzászokva. De a Groupama Arénában a természetesen fű már az ő közegük lesz. (...) A magas beívelések gondot okozhatnak, ezért Dibusz Dénesnek észnél kell lennie" – fogalmazott László Csaba, utolsó mondatában utalva Leke James fejjátékára.

A Ferencváros-Molde Bajnokok Ligája-selejtezőmérkőzés szeptember 29-én, kedden, 21:00-kor kezdődik. A párharc győztese a BL-ben, a vesztese az Európa-ligában folytatja.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás