promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bajnokok Ligája: 0-2, 3-2, 3-3 – videón az őrült meccset játszó Ferencváros
Borítókép:  a Ferencváros egyik gólszerzője, Franck Boli. Forrás: fradi.hu.
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Ferencváros 3-3-as döntetlent játszott a norvég Molde FK otthonában a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező negyedik, utolsó fordulójának szerda esti első mérkőzésén.

A Celtic FC és a Dinamo Zagreb elleni találkozókhoz hasonlóan ezúttal is remekül, gyors találattal kezdett az FTC. A gólszerző Franck Boli előzőleg 2012 és 2014, valamint 2017 és 2019 között a norvég Stabaek, közte pedig egy szezon erejéig az Aalesund játékosa volt, kilenc alkalommal lépett pályára a Molde ellen, és ezeken a találkozókon négyszer volt eredményes.

A műfüves pályán rendezett találkozó folytatásában a házigazdák átvették az irányítást, többet birtokolták a labdát, és kapura lövésig is többször eljutottak. Egyre veszélyesebben futballozott a Molde, ám fölénye meddőnek bizonyult, és a harmincadik perc után ismét a vendégek akarata érvényesült.

A magyar bajnokcsapatnak a szünet előtti hajrában ismét védekezésben kellett bizonyítania, és ebben az időszakban is jól megoldotta feladatát.

A második félidőt is kiválóan kezdte az FTC, Botka újabb pontos beadását Uzuni váltotta gólra.

A Molde csakhamar egy szögletből szépített, majd újabb góllá érett a fölénye, és egyenlített.

A 74. percben történt a mérkőzés leginkább vitatott szituációja:

a ferencvárosi Igor Haratint a zöld-fehérek tizenhatosán belül eltalálta a labda, a játékvezető a VAR segítségét is igénybe vette, majd nem ítélt büntetőt.

Az FTC legismertebb szurkolói oldal, az üllői129.hu a labdarúgás szabályalkotó-testületére hivatkozva azt írja, hogy a spanyol játékvezető jogosan nem ítélt tizenegyest:

„A 2020-21-es szezontól a váll a hónalj aljáig, avagy gyakorlatban a legtöbbször a mez ujjának száráig tart (kivéve a hosszúszárú meznél), az alatt kezdődik a kéz. Ezért is mutatta a mezének ujját a spanyol játékvezető magyarázatul”.

A Ferencváros nem tudta megtörni rendületlenül rohamozó ellenfele lendületét, így a hajrában hátrányba került, ám büntetőből sikerült egyenlítenie.

A hazaiak 15, a vendégek 7 alkalommal kísérleteztek lövéssel, a kaput azonban mindkét együttes négyszer találta el.

A Molde – amely története során egyszer, az 1999/2000-es szezonban szerepelt a BL főtábláján – sorozatban a 11. hazai európai kupamérkőzésén nem talált legyőzőre, otthon 2015 novemberében kapott ki legutóbb.

Az FTC eddig egyszer, 25 évvel ezelőtt szerepelt a BL főtábláján, azóta a magyar csapatok közül csak a Debrecennek sikerült elérnie oda a 2009/10-es idényben.

A visszavágót jövő kedden 21 órától rendezik a Groupama Arénában.

Az üllői129.hu szerint Szergej Rebrov, a Ferencváros vezetőedzője a következőket mondta a mérkőzés után:

„Nem volt könnyű, a Molde otthonában fogadott minket, igyekezett intenzíven játszani, nem úgy, mint a Qarabag ellen. Erre számítottunk, igyekeztünk felkészülni erre. Nem egyszerű, amikor bekapsz egy gólt, utána az ellenfél önbizalmat szerez. Megérdemelten jött vissza a meccsbe a remek ellenfelünk. Elemeznünk kell a mérkőzést és felkészülni, Budapesten egy másik meccs lesz, még komolyabban kell vennünk, főleg a védekezést. A büntetőket hogy láttam? Elnézést, de nem a TV mellett ülök, nem láttam, hogy mi történik az első és második helyzetnél. Volt VAR, így azt gondolom, hogy helyes döntések születtek a játékvezetők részéről. A Molde megérdemelten van itt. Van egy minimális előnyünk talán, de ugyanannyi esélye van nagyjából a két csapatnak a továbbjutásra”.

Dibusz Dénes, az FTC kapusa is értékelte a mérkőzést:

„Az első félidőben jól játszottunk, a második félidőben nem nagyon sikerültek a dolgok, a második gól ellenére sem volt értékelhető az eleje sem. Ezután káosz kezdődött, nem tudtunk mit kezdeni azzal, hogy a jobb oldalon jöttek a beadások, szögletek, pedig megbeszéltük, mit kell tenni ez ellen. A középpályán nem tudtuk megfogni a játékot. Az egyenlítés nagyon örömteli, az eredmény alapján kezünkben van a sorsunk. Ha úgy játszunk, ahogy tudunk, akkor meglesz a továbbjutás”.

A párharcnak óriási anyagi tétje is van, mivel a BL csoportkörébe jutás jelentősen több pénzt ér, mint a vesztesnek az Európa-liga főtábláján való szereplés: eddig mindkét csapat 6,4 millió eurót (körülbelül 2,3 milliárd forint) keresett a selejtezőben, amelyik gárda innen továbbmegy, az további 15,25 millió euróval (5,5 milliárd forint) gazdagodik, míg az El-csoportkör 2,92 millió eurót (1 milliárd forint) ér – írja összefoglalójában a távirati iroda.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás