promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rebrovról és az igazolásokról is beszélt a Fradi vezérigazgatója
Borítókép:  ALEXEY KUDENKO / SPUTNIK / SPUTNIK VIA AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója beszélt a csapat vezetőedzőjéről, Szerhij Rebrovról, valamint szót ejtett a lehetséges átigazolásokról is.

A Ferencváros 31. bajnoki címét nyerte azzal, hogy a bajnok lett az OTP Bank Liga 2019/2020-as kiírásában, ráadásul már bajnokként, tizenötezer ember előtt győzte le a szezonban már harmadszorra az Újpest csapatát.

 „Hab volt a tortán”

– utalt a lila-fehérek elleni 1:0-s sikerre Orosz Pál az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában.

Egyúttal elárulta azt is, hogy a Ferencvárosnak jó, ha a Újpest bennmaradna az első osztályban, hiszen a derbik mindig sok nézőt és jó mérkőzéseket vonzanak. Az utolsó előtti fordulóban rendezett MOL Fehérvár elleni mérkőzésre utalva kiemelte, hogy a fehérvári együttes elleni találkozó nagy presztízsű, így nem hiszi, hogy a csapat feltett kézzel menne ki a pályára.

Arra a kérdésre, hogy mikor dőlt el a bajnokság elmondta: sűrű szezon volt az Európa-liga csoportmérkőzések miatt, de örültek annak a Fradinál, hogy a téli pihenőre előny birtokában tudtak menni:

„Számomra akkor már közelebbinek tűnt az aranyérem, amikor az elmaradt mérkőzéseinket sikerült megnyernünk. Ekkor egy elég nagy előnyre tettünk szert”.

Szó esett természetesen arról is, hogy miként tudják egybentartani a jelenlegi keretet a Ferencvárosnál. Az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója elárulta, hogy nagy mozgásra nem kell számítani. 

„Természetes, hogy lesz mozgás, hiszen minden évben van, de nagy változásokra nem kell számítani”

– mondta Orosz, aki úgy látja, hogy szívesen jönnek az NB I-be minőségi játékosok is, hiszen azt látják, hogy Magyarországon stabil anyagi háttérrel működnek a klubok.

Szóba került Szerhij Rebrov vezetőedző jövője is, illetve azon pletyka, miszerint az ukrán szakember távozna a klubtól. Orosz egyértelműen kijelentette:

„Nem kellett maradásra bírni, ő maradni akart, fel sem merült az, hogy elmegy”.

A vezértigazgató szerint a jelenlegi feltételrendszerrel, játékosállománnyal a Ferencváros Európa-liga-csoportkörös klub, igaz ez nem azt jeletni, hogy minden évben be is kerül, de a potenciál benne van. 

„Amit ő képvisel, az nagyon jó a mostani Ferencvárosnak, a játékosok jól tudnak alkalmazkodni hozzá. A rendelkezésünkre álló keret tökéletesen alkalmas ennek a játékstílusnak a megvalósítására, ezt az eredmények is mutatják”

– utalt Orosz Pál Rebrovra, illetve a szakember által képviselt, rendszert előtérbe helyező stílusra.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás