promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Döntött a Fradi: nem hívja vissza a válogatottban szereplő játékosait
Borítókép:  fradi.hu
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

„A szövetségi kapitány számolhat a Fradi labdarúgóival, reméljük, ezzel is tudunk segíteni” – mondta a Ferencváros sportmenedzsere, Hajnal Tamás. Jelezve, a magyar klub nem hívja vissza a magyar válogatott keretében szereplő játékosait.

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi nincs könnyű helyzetben. Már a Bulgária elleni, Európa-bajnoki-pótselejtező-mérkőzés előtt kiderült, hogy egyáltalán nem számíthat Szoboszlai Dominkra, később pedig arról számolt be honlapján a Magyar Labdarúgó Szövetség, hogy Gulácsi Péternek és Sallai Rolandnak idő előtt vissza kell térnie klubjához. Ráadásul a válogatott edzésén a MOL Fehérvár FC kapusa, Kovácsik Ádám megsérült, helyére Hegedüs Lajos, a Paksi FC kapusa érkezett.

Az a gyakorlat, hogy egyes külföldi klubok élnek a FIFA adta lehetőségével, tehát el sem engedik vagy idő előtt visszahívják a válogatottnál lévő játékosukat, ezzel a lépéssel leszűkítik, megnehezítik a szövetségi kapitányok dolgát. A Bajnokok Ligája csoportkörébe jutott Ferencváros sportmenedzsere, Hajnal Tamás a fradi.hunak adott nyilatkozatában jelezte, a zöld-fehér klub nem hívja vissza a magyar válogatott keretében lévő játékosait: Dibusz Dénest, Botka Endrét és Sigér Dávidot.

Olyan időszakban vagyunk, amikor játékosaink nagy terhelésnek vannak kitéve. A bajnokság és a Bajnokok Ligája miatt feszített sorozat vár ránk, október 16. és december 19. között 17 tétmeccset játszhatunk. Látjuk azonban, hogy a válogatott labdarúgók közül többek nem tudnak a szövetségi kapitány rendelkezésére állni, mert a klubok a járványhelyzet miatt visszarendelik a futballistáikat. Mi viszont szeretnénk a magyar válogatottat mindenben támogatni, a magyar labdarúgás érdekeit is maximálisan szem előtt tartjuk, ezért a Fradi nem fog ilyen eszközökkel élni, ezt megbeszéltük Marco Rossival is. A szövetségi kapitány számolhat a Fradi labdarúgóival, reméljük, ezzel is tudunk segíteni”

– fogalmazott Hajnal.

A Ferencváros sportmenedzsere jelezte, ugyan nem számíthat a Fradi a fenn említett három labdarúgóra, ugyanakkor megértik, hogy a játékosok fontos szerepet töltenek be a válogatottnál:

„Fontos, hogy együtt tudjunk működni a nemzeti csapattal, ezért döntöttünk úgy, hogy amennyire tudjuk, segítjük Marco Rossi munkáját. Erős keretünk van, és a célunk természetesen minden mérkőzésen az, hogy nyerjünk, így lesz ez a Kisvárda ellen is. Akik megkapják a lehetőséget, mindent megtesznek majd a Fradi sikeréért”.

A magyar válogatott október elején egy héten három mérkőzést fog játszani idegenben:

  • október 8-án, Bulgária ellen Szófiában Európa-bajnoki-pótselejtezőn lép pályára;
  • október 11-én Szerbia ellen Belgrádban játszik Nemzetek Ligája-mérkőzést;
  • október 14-én, Oroszország vendégeként Moszkvában szintén NL-találkozóra kerül sor.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás