Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Szoboszlai után újabb két fontos játékosára nem számíthat Rossi

Szoboszlai után újabb két fontos játékosára nem számíthat Rossi

Sport & Szabadidő

Szoboszlai után újabb két fontos játékosára nem számíthat Rossi

Sport & Szabadidő

HZS 11:48

Szoboszlai Dominik kiesését követően újabb problémája akadt a magyar válogatott szövetségi kapitányának, Marco Rossinak. Gulácsi Péternek és Sallai Rolandnak ugyanis idő előtt vissza kell térnie klubjához.

A magyar labdarúgó-válogatott megterhelő időszak előtt áll. A Marco Rossi által irányított csapat előbb október 8-án, Bulgária ellen Szófiában Európa-bajnoki pótselejtezőn lép pályára, majd október 11-én Szerbia ellen Belgrádban játszik Nemzetek Ligája-mérkőzést, szintén három nap elteltével, október 14-én, Oroszország vendégeként Moszkvában szintén NL-találkozóra kerül sor. A nemzeti együttest irányító olasz szakember bő keretet hirdetett, hogy kezelni tudja az esetleges problémákat.

De még el se kezdődött a Bulgária elleni találkozó, már biztos, hogy Rossi nem számíthat Szoboszlai Dominikra. Mivel az RB Salzburg csapatában három játékos koronavírustesztje is pozitív lett, így a teljes csapat karanténba került, köztük a magyar válogatott középpályásával.  

Szoboszlai kiesése nem az egyetlen rossz hír. A Magyar Labdarúgó Szövetség honlapján ugyanis arról számolt be, hogy

Sallai Roland, az SC Freiburg játékosa a Bulgária elleni mérkőzést, Gulácsi Péter, az RB Leipzig játékosa pedig a Szerbia elleni mérkőzést követően kell, hogy visszatérjen a klubjához – ezzel a lépéssel be tudják tartani a karanténszabályt és klubcsapatuk soron következő bajnokiján is pályára tudnak lépni.

Ez azért is lehetséges, mert a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) a koronavírus-járvány miatt azt a szabályt hozta,

„amely szerint a klubcsapatok nem kötelesek elengedni válogatott játékosaikat a válogatottakba”.

Borítókép: ATTILA KISBENEDEK / AFP