promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ezzel a csapattal kerülhet közelebb a magyar válogatott az Eb-hez
Borítókép:  OZAN KOSE / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi kihirdette az Európa-bajnoki pótselejtezőre és a Nemzetek Ligája-mérkőzésekre készülő keretét. 

„Alig lesz időnk regenerálódni a mérkőzések között. Azt hiszem, új játékosokat fogok behívni, de az is elképzelhető, hogy nem. A játékosok, akik nemrég kezdték el újra a bajnokságokat, egy hét alatt három mérkőzést fognak játszani”

mondta Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, a TUTTOmercatoWEB-nek a Törökország és Oroszország elleni, Nemzetek Ligája-mérkőzések után. Utalva arra, hogy a magyar válogatott októberben egy héten három mérkőzést fog játszani idegenben:

  • október 8-án, Bulgária ellen Szófiában Európa-bajnoki pótselejtezőn lép pályára;
  • október 11-én Szerbia ellen Belgrádban játszik Nemzetek Ligája-mérkőzést;
  • majd három nappal később, október 14-én, Oroszország vendégeként Moszkvában szintén NL-találkozóra kerül sor.

Marco Rossi erre a három mérkőzésre hirdetett keret, amely a következő nevekbők áll:

  • kapusok: Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Kovácsik Ádám (MOL Fehérvár FC)
  • védők: Bese Barnabás (OH Leuven), Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila (MOL Fehérvár FC), Hangya Szilveszter (MOL Fehérvár FC), Lang Ádám (Omonia Nicosia), Willi Orbán (RB Leipzig), Szalai Attila (Apollon Limassol), Kecskés Ákos (Lugano)
  • középpályások: Cseri Tamás (Mezőkövesd), Gazdag Dániel (Budapest Honvéd), Kalmár Zsolt (DAC), Schafer András (DAC), Nagy Ádám (Bristol City FC), Sigér Dávid (Ferencvárosi TC), Szoboszlai Dominik (RB Salzburg), Holender Filip (Lugano)
  • támadók: Babati Benjamin (ZTE), ), Könyves Norbert (ZTE), Sallai Roland (SC Freiburg), Szalai Ádám (Mainz), Nikolics Nemanja (MOL Fehérvár FC), Szőke Adrián (Heracles), Varga Kevin (Kasımpaşa)

„Mindenki nagyon jól tudja, hogy mennyire fontos a Bulgária elleni mérkőzésHosszú ideje tanulmányozzuk az ellenfelünket, és alaposan felkészültünk belőlük, de valószínűleg ez fordítva is igaz. Papíron 50-50 az esélye a két csapatnak, de ha olyan teljesítményt nyújtunk, mint a szeptemberi két mérkőzésen, akkor növelhetjük az esélyünket a továbbjutásra. Bíznunk kell magunkban, a képességeinkben, az elvégzett munkában és a taktikánkban!" – fogalmazott Marco Rossi az mlsz.hunak a Bulgária elleni mérkőzés kapcsán.

Míg a sajtótájékoztatón Rossi arról beszélt, hogy Kleinheisler Lászlót szeptemberben és most is meg szerette volna hívni, de a játékos magánéleti okok miatt kérte, tekintsen el ettől a kapitány. Szalai Ádámmal kapcsolatban pedig elmondta, hogy a labdarúgó nem hagyta abba az edzéseket. „Nekem ez a legfontosabb, de remélem, hogy mihamarabb rendeződik a helyzete” – tette hozzá Rossi.

Természetesen szó esett Dzsudzsák Balázsról, illetve arról, hogy a játékos a magyar másodosztályba szerződött. Az olasz szakember jelezte, tiszteli Dzsudzsák döntését, igaz, muszáj volt valahová szerződnie, hogy játszon, hogy edzésben legyen.

Hozzá kell tennem a magyar másodosztály nem olyan, mint az angol vagy olasz másodosztály. Tisztelem a múltját, a 108-szoros válogatottságát és remélem, lesz lehetőségem újra meghívni őt a válogatottba, hogy megdönthesse Király Gábor rekordját. De megvannak a szabályok, amelyekhez tartom magam" – emelte ki Rossi.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás