promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A TV2 hétvégén műsorra tűzi az utóbbi évek legjobb magyar sorozatát, eddig egyik hazai csatornán sem lehetett látni
Borítókép:  Marsra Magyar! Facebook
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Mostantól a hagyományos műsorszórás szerelmesei is élvezhetik az utóbbi évek egyik legjobb magyar sorozatát, nem kell hozzá sem internet, sem streaming előfizetés. Mucsi Zoltán és Thutóczy Szabolcs is feltűnik a sikeres sorozatban, amivel eddig leginkább a reklámok között találkozhattunk.

Az utóbbi években rendkívül látványos "sorozat boomot" figyelhetünk meg itthon. Korábban évtizedeken keresztül a Barátok közt és a Jóban Rosszban uralta a hazai sorozatgyártást, és bár a kereskedelmi TV-k továbbra is előnyben részesítik a napi szappanoperákat (lásd tavaly a Hazatalálsz című sorozatot, vagy a januárban elstartolt ....a szomszéd tehenét), egyre több presztízsműsor készül.

Az első fecskék az HBO sorozatai voltak (Terápia, Társas Játék), de az igazi áttörést az Aranyélet sikere hozta el, azt követően a kereskedelmi csatornák is egyre bátrabban fogtak bele hasonló projektbe.

Van amit siker koronázott (Mellékhatás), van amit gyorsan elfelejtettünk (Alvilág), a címeket pedig hosszan tudnánk még sorolni, mind a heti drámasorozatok, mind a napi szappanoperák tekintetében. A versenybe ráadásul a közmédia is beszállt, tavaly Móricz Zsigmond regényéből készítettek sorozatot, ami azóta már a Netflixen is elérhető.

Aztán jött a hír, hogy az HBO leáll a régiós sorozatfejlesztéssel, így történt, hogy az utóbbi évek egyik legnagyobbat szóló magyar sorozata, A besúgó végül a SkyShowtime streming oldalán kötött ki (azóta viszont legyártották A híd című reality-t, amit  január 18-tól kezdődően csütörtök 22 órakor a Discovery csatornán nézhetünk újra, ha nincs HBO MAX előfizetésünk). A streaming megjelenése pedig pedig a kereskedelmi csatornák működését is átrajzolta, az RTL elindította a saját felületét, az RTL+-t, ahova külön gyártja a magyar tartalmakat. Itt debütált a Valami Amerika sorozat, a Gólkikrályság, A Nagy Fehér Főnök és  A király is - utóbbit aztán a TV-ben is nagy sikerrel vetítették.

A TV2-nek jelenleg nincs klasszikus értelemben vett streaming platformja, és bár az RTL óriási fába vágta ezzel a fejszéjét (itthon is elképesztően erős a streaming piac, több mint egy tucat különböző szolgáltató között válogathatunk), még korántsem biztos, hogy erőfeszítésüket siker koronázza. Az, hogy az RTL+ anyagilag mennyire térül meg, valószínűleg csak több év múlva fog kiderülni.

Mindenesetre a TV2 most egy olyan sorozatot tűz a műsorra, amit eddig is bárki megnézhetett a Youtube-on. A websorozatok fogalmát már-már el is feledtük, pedig a műfaj még ma is él, ám általában inkább valamilyen reklámtevékenységhez kötődik. Pár évvel korábban ilyen volt a Media Markt Akcióhősök című sorozata, melyek azonban csak 2-4 perces rövidfilmeket takartak. Erről van szó:

Ennél azonban sokkal nagyobbat szólt a Telekom és az Index tavalyi közös produkciója, a Marsra magyar!

Ez sokaknak ismerős lehet, hiszen a készítők rendkívül kreatív árukapcsolással a Telekomos TV-reklámokban is szerepeltették a websorozat szereplőit, és egy ország döbbent le rajta, mikor kiderült, ki is valójában az okostepsis Mari. Erről itt írtunk korábban.

A sorozat a Hajnal-Vasad Kft. ügyes-bajos mindennapjait mutatja be, a főszerepben olyan színészekkel, mint Csőre Gábor, Keresztes Tamás, Badár Sándor, vagy Stefanovics Angéla. Hogy mivel foglalkozik a cég pontosan, de nem is különösebben fontos,a hangsúly inkább a hétköznapian abszurd szituációkon, és az elnagyolt karaktereken van, akik épp egy Mars expedícióra készítik fel a céget.

Ha engem kérdeznek, szuper kis sorozat ez, ami az Office hagyományait követi, én legalább olyan jól szórakoztam ezeken a szerethető idiótákon, mint Ricky Geravison az angol, vagy Steve Carellen az amerikai verzióban. A hasonló húrokat pengető Munkaügyeknél például sokkal jobban megírt sorozat, bár ez önmagában talán még nem akkora érdem - de tényleg sokat lehet rajta nevetni. Íme az előzetes:

A félórás epizódokkal operáló websorozat epizódjai eddigi részei jelenleg is megtekinthetőek a Youtube-on, az első részt még több mint 400 ezren nézték meg, utána ez a szám nagyjából 150 ezer környékére állt be. A vendégszereplők között olyan nevek is feltűnnek majd az eddig 13 részt megélt sorozatban, mint Mucsi Zoltán, Köllő Babett, vagy Thuróczy Szabolcs.

Aki nem tud vasárnapig várni, most is megnézheti, viszont sokan vannak, akik inkább a hagyományos műsorszórás hívei, és jobban szeretnek egy sorozatot valamilyen fix időpontban megnézni, mint önkényesen "ledarálni". Ez valószínűleg főleg az idősebb nézőkre jellemző, de máskülönben a streaming piacon sem véletlenül kísérletezhetett a Netflix az újra feltalált kábeltv-vel, a felhasználóknak annyira nehezére esik választani a tartalmak közül.

A Marsra magyar! első része január 7-én debütál a TV2-n, 22:55-kor, ráadásul rögtön egy dupla résszel.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás