promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kiderült az igazság: mutatjuk melyik a legjobb streaming csatorna, itt kapod a legtöbbet a pénzedért
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Disney, SkyShowtime, HBO vagy Netflix? Esetleg az Amazon Prime? Mégis melyik legyen, melyik a legjobb? És a legolcsóbb?

A magyar férfi nem más, mint Nagy Ádám, aki nem ismeretlen a magyar youtube közönség számára, leginkább szellemes reakcióvideóiról híres, amiket a Fókuszcsoport csatornájára töltött fel, de az utóbbi években különböző közéleti vitákba is egyre gyakrabban keveredett bele. Ádám ezúttal nem más youtuberek anyagát elemzi ki tartalmi és technikai szempontok alapján, hanem egy sima véleményvideóval jelentkezik. A népszerű youtuber fogta magát, és

az összes streaming csatornára regisztrált, hogy nekünk már ne kelljen.

Valóban, pár év alatt akkorára duzzadt a streaming ágazat, hogy sokszor már nem is tudjuk követni az újdonságokat, nemhogy választani közülük. Én is meglepődtem, mikor megláttam milyen hosszú a lista, amikor a hazai streaming szolgáltatókról beszélünk, általában legfeljebb 5-6 platformra szoktunk gondolni, ezzel szemben jelenleg több mint 20 szolgáltatónál tudunk előfizetni.

Akit érdekel Ádám véleménye, az feltétlenül nézzen bele a videóba, mert nagyon praktikus szempontokat hoz be az értékelésbe, ugyanakkor a véleménye nem szentírás, mi sem értünk vele mindenben egyet.

Az értékelésben nagyon jó helyet csípett meg a SkyShowTime és az HBO Max. Előbbin olyan sorozatok futnak, mint a Yellowstone és annak spin-off sorozatai, Stallone sorozata a Tulsa királya, a nagy sikerű Milliárdok nyomában, vagy az HBO-tól megörökölt, magyar gyártású A besúgó.

A HBO-t senkinek sem kell bemutatni, a csatorna már két évtizede szállítja a megbízhatóbbnál megbízhatóbb sorozatokat, kiemelni is nehéz lenne közülük bármit is. Azért én most megteszem, a MRS Davis című rétegsorozatot ajánlanám mindenkinek pótlásra, amiben egy apáca és egy cowboy veszi fel a harcot a mesterséges intelligencia ellen, a sorozat azonban még sokkal szürreálisabb, viccesebb és drámaibb egyszerre, mint ami ebből a rövid leírásból kiderülhetne. Egy biztos, ezek a cégek valóban első kategóriás szolgáltatást nyújtanak.

A Netflix azonban tényleg legyőzhetetlen.

Egyrészt valóban érthetetlen, hogy a többiek miért képtelenek lemásolni azt a felhasználói felületet, ami valóban profi módon működik, minden lehetséges alkalmat megragad rá, hogy felajánljon valami újdonságot, vagy hogy legalábbis ne lépj ki az applikációból, az algoritmus is elég okos.

A Netflixnél éppen a bőség okozza a legjobb zavart, olyan iramban öntik ki folyamatosan az új tartalmakat, és ami benne a jó, az benne a rossz is. Mivel a Netflix a legnagyobb, talán őt éri a legtöbb támadás, főleg a sok kevésbé szivárványos tartalom miatt, ami a legnépszerűbb sorozataikba újra és újra betüremkedik. Ugyanakkor, és erről kevesebb szó esik, a Netflixen azok is meg tudják találni a számításaikat, akiket ez a jelenség nagyon zavar, csak több időbe telik. 

A listán elég jó helyezét ért el a Filmió is, ahol klasszikus magyar filmeket nézhetünk, és habár az új filmekért általában fizetni kell, pár hónap elteltével ezek is be szoktak kerülni a rendes részleghez. Dicséretes a Filmió előkelő helyezése, Ádám a Disney+ mellé sorolta, ugyanakkor ilyen rövid felhasználás alatt valószínűleg nem derült ki, hogy a Filmio felülete bizony fazonigazításra szorul, rengeteg gond van a kezelő felületével, például a filmek nem mindig onnan folytatódnak, ahol előzőleg abbahagytuk.

Az Amazon Prime nem rossz, vannak rajta jó sorozatok (Reacher, The Boys, csak egy baj van vele:. Elkészítették a Gyűrűk ura: A hatalom gyűrűit, amire ráköltötték a világ összes pénzét, csak egy normális írót nem tudtak felbérelni hozzá. Tudom hogy fura, de ez engem annyira felhúzott, hogy ha fizetnének se fizetnék elő az Amazon szolgáltatására ismét.

A Disney+-t ugyanakkor én előrébb venném. A Disney is folytonos kereszttűzben áll a woke tartalmak miatt, ugyanakkor a stúdió archív részlege olyan kincsekkel van tele, amit máshonnan nem könnyű elérni, ráadásul a kezelőfelülete is elég letisztult, átlátható (mondjuk ez sem egy Netflix). Van még hova fejlődniük, de a STARZ cimke alatt egy tucat remek sorozatot lehet találni, én kiemelném például az Atlantát.

Ádám listájában egy fájó pontot találtam csak, az Apple+-t. Való igaz, hogy elég kevés rajta a tartalom, és ahhoz képest még drága is, mintha kicsit felül pozicionálták volna magukat, viszont szinte minden saját tartalom elsőrangú. Tényleg. Még nem futottam bele olyan sorozatba vagy filmbe, ami nem képviselt volna nagyon magas színvonalat. Még akkor is, ha adott esetben nem mindig tetszett az adott alkotás. A Ted Lasso napjaink legjobb vígjáték sorozata, a kreátornak idén készült el a második sorozata is Harrison Forddal, és aDirekt Terápia is remek, ha nem jobb.

Az Apple-nek is megvannak a maga ismertebb prémium sorozatai, mint a The Mornig Show vagy a A káprázatos Mrs Maisel. Filmekből még kevesebb van, de tavaly jókat mosolyogtam például A karácsony szellemében című Ryan Reynolds filmen, sokkal jobban sikerült mint a filmsztár Netflixes próbálkozásai. Persze ez csak egy tipp, én csak azt mondom, az Apple TV+-nak is érdemes nekifutni, nálam ők állnak a második helyen. Sőt, az hogy ritkásabb a tartalom, valahol még kicsit felszabadítóbb is, nincs folyton FOMO érése az embernek.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás