promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Zámbó Jimmy kemény árat fizetett a hírnévért, megrázó információkra derült fény a Király életéről
Borítókép:  RTL
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nem volt könnyű élete az énekeseknek a szocializmus éveiben, Zámbó Jimmy sem volt kivétel.

A Valami Amerika sorozatverziója elég vegyes kritikákat kap, szemben például az RTL streaming oldalára, az RTL+-ra gyártott korábbi sorozattal, A Királlyal. Ahogy azonban arról mi is beszámoltunk korábban, az RTL a hagyományos csatornákon is elérhetővé teszi a sorozatot, aminek időközben nagyobb rajongótábora is lett. A Király című sorozatot holnaptól láthatjuk az RTL műsorán, minden este 21:15-kor hétfőtől csütörtökig, közvetlenül Árpa Attila gyilkosos Reality-je, az Árulók - Gyilkosság a kastélyban után, ami azonban a jövő héten lekerül a műsorról.

Mivel Zámbó Jimmy az ország egyik legnépszerűbb ébekese még halála után bő 20 évvel is, nem is kérdés, hogy rengetegen kíváncsiak rá, főleg miután a sorozatról szóló kritikák nagyon jó véleménnyel voltak a sorozatról, ami több idősíkot is felölel. Így fordulhat elő, hogy rögtön két színész is megformálja Zámbó Jimmyt, a fiatal verzióját Olasz Rénátó, míg az idősebb Jimmyt Nagy Ervin kelti életre.

Most azonban már mindenki végignézheti a sorozatot, nem kell előfizetni az RTL+-ra. Az is megtudhatja a történet folytatását, aki korábban megnézte az első részt, mivel azt egyszer már sugározták a televízióban is, azt remélve, hogy utána többen előfizetnek a streaming szolgáltatásra is, hogy megtudják, hogyan folytatódik Jimmy története. A drámai hangvételű sorozat főcímdalát érdemes itt végighallgatni, ebből már kaphatunk egy képet arról, hogy mire kell számítani:

Az RTL most elérhetővé tett egy rövid werk videót A Király kulisszatitkairól, ebben a sorozat rendezője, Kovács Dániel Richárd roppant érdekes összefüggésekre hívja fel a figyelmet.

„Jimmynek nagyon érdekes zenész életútja volt, mert talán az egyetlen olyan haknizenész volt, aki ki tudott törni” 

A rendszerváltás előtt ugyanis nem volt könnyű érvényesülnie annak, akik zenei karrierre vágyott, nagyon komoly állami ellenőrzés szűkítette a lehetőségeket. Ahhoz, hogy valaki zenélhessen, vizsgát kellett tennie egy bizottság előtt, ami aztán az előadott produkció után önkényesen eldöntötte, hogy hol léphet fel, és hogy ott mennyi pénzt kereshet.

Zámbó Jimmy ugyanúgy végigjárta ezt a rögös utat, először az Állomás Presszóban kapott lehetőséget, ami finoman szólva sem volt egy elit hely (annak épp az ellenkezője). Ezt a sorozatban is látni fogjuk, hogy a nyomorúságos lepukkant kis presszóból Jimmy hogyan jutott be a Casanovába, ami aztán sínre tette a zenei pályafutását, hiszen gyakorlatilag itt fedezték fel. De ha jobban belegondolunk, valójában egészen borzalmas, hogy volt idő, mikor ennyire kiszolgáltatott volt egy zenész, főleg mai szemmel hat megrázónak, mikor szinte már bármit megtehetünk magunknak - persze csak a törvényes keretek között. Jimmy is megfizette a sztárság árát, egy másik korban talán még előbb sikerült volna kitörnie.

Az egyöntetű pozitív kritikák ellenére a sorozat nem tetszett mindenkinek.

Zámbó Kriszián kemény véleményt fogalmazott meg A Királlyal kapcsolatban, bár elismerte a rendező munkáját. Krisztián kiemelte, hogy édesapja sokkal karizmatikusabb személyiség volt, a sorozatban viszont kicsit prosztónak van beállítva a meglátása szerint. Ha kíváncsi vagy a részletekre is, kattintsd be az erről szóló cikkünket:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás