promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hétvégi filmajánló: ezeket a filmeket érdemes elcsípni, Arnold Schwarzenegger, Dwayne Johnson és Paul Newman is verszenyzik a nézők kegyeiért
Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Mindenki csak a streaming kínálatról beszél, pedig még ma is rengeteg ember választja a hagyományos műsorszórást, ha filmekről van szó.

 

 

Egyre közelebb kerülünk az ünnepekhez, már azt is tudni lehet, hogy a televíziók mivel készülnek karácsonyra, illetve szilveszterre, de bő egy héttel az ünnepek előtt még nyoma sincs a karácsonyi hangulatnak, legalábbis erről tanúskodik a hétvégi filmkínálat, amiből kihalásztuk a szerintünk legjobb, vagy valamilyen szempontból alkotásokat.

Aki azonban már most is a karácsonyra hangolódna, azoknak ajánljuk figyelmébe az Adventi FilmMaratonunkat, amiben olyan karácsonyi filmeket ajánlunk, amik nem feltétlenül a legnépszerűbb karácsonyi alkotások, de garantáltan ünnepi hangulatot teremtenek. A legnépszerűbb streaming oldalakon is körbenéztünk már, ezeket az ajánlókat itt találjátok: Netflix / Disney+ / HBO Max

Katonadolog - Szombat 21:05 / TV2

Szombat este érdemes a TV elé ülni, mert Channing Tatum tavalyi kutyás filmje váratlanul jól sikerült, és évek óta az első értékelhető kutyás/állatos film is, amit nem CGI jelenetek dominálnak, hanem egy nagyon jól felépített, egyszerű de nem együgyű karakter. Az alkotás tele van szívmelengető és vicces jelenetekkel, főleg a randis részt érdemes kiemelni, de a vakos szekvencia is sokkal viccesebb, természetesebb volt, mint a családiasra vágott előzetesben, ami egy bárgyú filmet ígért. Pedig a Katonadolog egyáltalán nem az. Sok minden van benne, redneck hippi fészek az erdő mélyén, holdkóros csövesek, és egy nagyon határozott, de visszafogott középső ujj annak a generációnak, amelyik az internet világában él.

True Lies - Két tűz között - Szombat 23:25 / TV2

Elég késői idősávba került Arnold Schwarzenegger örökbecsű akció-vígjátéka, ami leginkább Jamie Lee Curtis ikonikus sztriptíze miatt ragadt meg az emberek emlékezetében (pont a napokban írtunk is Jamie Lee bevállalós jeleneteiről), pedig James Cameron jobbnál-jobb akcó-jeleneteket is komponált az "amerikai James Bond" kalandjaihoz. A rendező gyermeki lendülettel halmozza az aranyos gegeket és az ötletes akciókat, amit ebben a filmjében is a gépek visznek: ló vs. motorkerékpár, autó vs. helikopter, a fináléban pedig egy vadászgép.

Macska a forró bádogtetőn - Szombat  21:00 / M5

Régi filmklasszikus Paul Newman és Elizabeth Taylor főszereplésével, Tennessee Williams Pulitzer-díjas drámájából. Biztos sokan akadnak, aki hallottak már Paul Newmanről, de korukból kifolyólag nem ismerik a sztár munkásságát, nekik ez a film tökéletes belépő lehet, mert Newman ebben a filmben is egy öntörvényű, szabadságvágyó figurát alakít, aki magasról tesz a koncenciókra és a társadalmi elvárásokra. Newman pályáját főleg ilyen, és ehhez hasonló filmek kövezték ki (Butch Cassady és a Sundance kölyök, Bilincs és mosoly, Jégtörők, Hud, stb.). Az M5-ön ráadásul reklámok sincsenek.

Jumanji: A következő szint - Vasárnap 19:10 / RTL

Az RTL egész este hollywoodi nagyágyúkkal csalogatja a nézőket (Venom, Hellboy), de minden bizonnyal Dwayne Johnson akció-vígjátéka számíthat a legnagyobb érdeklődésre. A második felvonásban Danny DeVito és Danny Glover is csatlakozik a virtuális játékban ragadt hősökhöz, akik ismét a Jumanjiból való kiutat keresik. A cselekmény hasonlóan alakul, mint az első részben, a befejezés azonban már teljesen új távlatokat nyit. A Jumanji nem egy fajsúlyos film, de biztonságos kikapcsolódás az egész családnak, sok nevetéssel.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás