promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az év legnagyobb filmszenzációja is felkerül HBO Max-ra, de a Marvel rajongóknak is érdemes lesz felnézni a streaming oldalra
Borítókép:  Profilmedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egészen elképesztő, csaknem félszáz újdonság kerül fel az HBO Max kínálatába, csak az év utolsó hónapjában. Ezek közül válogattuk ki a legjobbakat. 

PÓKEMBEREK A DISENEY+-on túl

December elsejétől már streamelhető az MCU-s Pókember trilógia első két része Tom Holland főszereplésével, miközben az előző Pókember mozifilmek már régebb óta elérhetőek: megtaláljuk a Sam Raimi által rendezett klasszikus Pókember trilógiát és az Andrew Garfield főszereplésével forgatott két Csodálatos Pókember mozifilmet is. A Pókember: Irány a Pókverzum című animációs film is elsején érkezik, a folytatása viszont csak december 22-én. Mégsem ezek a legérdekesebb Pókemberes megjelenések, hanem egy retrospektív dokumentumfilm, a Pókember: Minden út nem hazaúthoz vezet, ami az első mozifilm 20. évfordulója alkalmából készült.

TOM HANKS háromszor

Tom Hanks rajongói is örülhetnek, mert a színésztől három film is érkezik, az első december 8-án. A Philadelphia – Az érinthetetlen a színész egyik legismertebb klasszikusa, ezért a szerepért kapott először Oscar-díjat. Egy AIDS-ben szenvedő jogászt játszik, akit betegsége miatt kirúgnak az állásából, ő azonban nem adja fel, és bíróságra viszi az ügyet, amiben Denzel Washington lesz a segítségére.

Egy nappal később már nézhető is a másik két film, a Philips kapitány és az Egy kivételes barát, ami egy kevésbé ismert filmdráma, mivel egy amerikai televíziós személyiségről szól, ellenben Tom Hanks legjobb alakításai közé tartozik. Érdemes hozzá bekészíteni a zsebkendőket.

MEGBÍZHATÓ KLASSZIKUSOK & RAJZFILMEK

A Philadelphia mellett olyan fajsúlyos klasszikusok is felkerülnek, mint a Fargo (dec. 1), A bárányok hallgatnak (dec 11.), a Kék bársony, és Az ember gyermeke (dec 25.). Garantált szórakozást nyújthat a Thor filmek rendezőjének coming of age filmje (felnövéstörténete), a Vademberek hajszája, amiben remekül keveredik a rendező abszurd humora a valódi drámával, illetve Daniel Day.Lewis utolsó filmszerepe, a Fantomszál, ami egy megrázó szerelmi történetet mesél el.

A már említett Pókember filmek mellett elsején érkezik a Hotel Transylvania trilógia Adam Sandlerrel, hatodikán a rosszemlékű Macskafogó 2., nyolcadikán a 90-es évek egyik legjobb nem Disney által készített animációs filmje, az Egyiptom hercege, december 29-én pedig a Croodék: Egy új kor című DreamWorks animáció.

A NAGY DURRANÁS

Mindenek elé kívánkozik azonban év mozis szenzációja, amire 5 hónapja vár már mindenki, aki nem akarta kifizetni egy mozijegy árát érte, az azért, aki meg már látta és újranézte volna, az azért. Ez a film pedig nem más, mint a Barbie.

A Barbie most is torony magasan vezeti az éves box office listát a 1.44 milliárdos összbevételével, és ez már nem is nagyon fog változni. A film nagyon megosztotta a közönséget, bár szórakoztató mivoltát senki sem tagadta, nagyon megoszlottak róla a vélemények, hogy a film feminizmusa  mennyire egészséges vagy éppen káros, hiszen sok pár szét is ment a film után, olyan mélyen rejtőző ellentéteket hozott felszínre a nyári pop-corn mozi.

A Barbie december 15-én kerül fel a HBO Max-ra,

Pici érdekesség, de a Disney+-ra ugyanezen a napon érkezik a nyár másik nagy blockbustere, az Indiana Jones 5. része.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás